Connect with us
Publicitate

Administrație

Șefa CNAIR: Peste trei ani România va fi un șantier deschis. Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri

Publicat

pe

Peste trei ani, România va fi un șantier deschis și va avea nevoie de peste 1.000 de ingineri, a declarat joi directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul unui eveniment organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB).

Publicitate

„Peste trei ani România va fi un șantier deschis, în toate provinciile istorice. Moldova va fi toată în șantier. Transilvania va fi în șantier. Sibiu – Piteși va fi în lucru. Cu cine lucrăm?…Noi avem nevoie de peste 1000 de ingineri în următorii ani. Îi invit pe absolvenții de licee spre o meserie frumoasă, spre o meserie care face istorie,” a declarat Mariana Ioniță, la conferința organizată de către Universitatea Tehnică de Construcții București, dedicată tinerilor absolvenți de liceu.

Într-un mesaj video, Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii a declarat la rândul său că România are nevoie de proiectanți, de ingineri și i-a încurajat pe absolvenții de liceu să se înscrie la UTCB.

„Din ce în ce mai des ne confruntăm cu lipsa personalului specializat. Pe această cale vreau să adresez un îndemn tinerilor absolvenții de liceu să aleagă facultățile cu specialziarea inginerie,” a declarat Adrian Udeanu, director direcția tehnică a CNAIR.

Publicitate

România se va confrunta cu un dezastru din cauza lipsei forţei de muncă în construcţii în următorii trei-cinci ani, când majoritatea licitaţiilor publice vor trebui reluate, anticipa în primăvara anului 2018 Cristian Erbaşu, reprezentant al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    8 iulie, 2021 at 4:11 pm

    Peste trei ani,o să faceți exact ce ați făcut până acum….adică un mare CĂCAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes