Connect with us
Publicitate

Administrație

Ședință de îndată a Consiliului Local Brașov pentru preluarea Cetățuii. Allen Coliban: „Ar trebui să mai existe doar o ultimă Hotărâre de Guvern. Așa s-ar încheia epopeea recuperării Cetățuii”

Publicat

pe

Publicitate

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că a convocat o ședință de îndată a Consiliului Local pentru preluarea cetățuii, precizând că după acest pas ar trebui să mai existe doar o ultimă Hotărâre de Guvern prin care cetățuia să fie transferată oficial Primăriei Brașov.

Coliban amintește că în 29 martie 2023 a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind înscrierea Cetățuii Brașovului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acesteia în administrarea Ministerului Finanțelor, iar în 31 martie 2023 – Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Ce urmează: astăzi, 5 aprilie, le solicit consilierilor locali să adopte o Hotărâre a Consiliului Local Brașov conform căreia solicităm preluarea Cetățuii; imediat după adoptarea HCL-ului, voi informa Ministerul de Finanțe despre îndeplinirea acestui ultim pas formal și voi trimite la București documentele aferente. De aici, ar trebui să mai existe doar o ultimă Hotărâre de Guvern prin care Cetățuia de pe Dealul Straja să fie transferată oficial Primăriei Brașov și publicarea acesteia în Monitorul Oficial. Așa s-ar încheia epopeea recuperării Cetățuii care durează de ani de zile. Și s-ar încheia așa cum și-au dorit dintotdeauna brașovenii, cu Cetățuia revenind comunității noastre”, precizează Coliban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, s-au întâlnit luni cu şeful Cancelariei primului ministru, Mircea Abrudean, pentru a vorbi despre viitorul Cetățuii Brașovului. Ei vor un parteneriat în care să intre și Universitatea Transilvania pentru preluarea obiectivului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes