Connect with us
Publicitate

Social

Secția de Oncologie a Spitalului Județean Braşov va fi mutată din „pavilionul horror” de la Mârzescu

Publicat

pe

Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov va fi mutată din pavilionul Mârzescu la Spitalul Astra, după ce clădirea va fi reparată și reamenajată.

Publicitate

Secția de Nefrologie și Dializă va fi relocată în pavilionul Tractorul, transmite Radio România Braşov FM.

„Lucrăm intens să găsim o soluție de reamenajare și de acoperire a reparațiilor necesare, pentru că trebuie să mutăm Secția de Oncologie și vrem ca oamenii, când se vor muta, să fie într-o secție refăcută, cu un design nou, sper eu și cu niște propuneri noi de colaborare, inclusiv pentru aparținători, iar compartimentele de Nefrologie și Dializă vă trebuie să le mutăm la Tractorul, unde și acolo sunt necesare inițial niște lucrări care, sper eu, să le putem face până la sfârșitul anului”, a spus managerul Spitalului Județean, Emil Mailat

Conducerea Spitalului Județean Brașov vrea să implice și comunitatea în acest proiect de reamenajare:

Publicitate

“Suntem în discuții cu o parte importantă din comunitate, să fie alături de noi, chiar și cu un sfat. Orice mână de ajutor va fi binevenită și noi o susținem. Sperăm să putem găsi și niște fonduri. Suntem în discuții inclusiv la nivel național cu o fundație importantă, căreia nu îi pot da deocamdată numele, până nu avem totul concretizat, dar care a arătat deschidere pentru a ne ajuta. Sper să putem găsi fonduri cât mai repede din comunitate, iar suplimentar vor veni și de la Consiliul Județean care întotdeauna a fost de ajutor”, a adăugat  Emil Mailat.

În prezent, la Spitalul Astra sunt 153 paturi pentru secțiile de Recuperare, Reumatologie, Cardiologie, Endocrinologie și Medicina muncii.

După modificarea structurii, în curs de aprobare de către Ministerul Sănătății, Reumatologia și Endocronologia vor fi mutate la Spitalul Tractorul, iar Oncologia va funcționa la Astra, cu 30 paturi pentru cei internați, alte 14 fiind prevăzute pentru tratamente în regim de spitalizare de zi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes