Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Secretele Sfinxului din Munții Bucegi. Legende străvechi, teoriile şi misterele care sunt ascunse de această enigmă naturală

Publicat

pe

Situat în inima Munților Bucegi, în România, Sfinxul este o formațiune stâncoasă enigmatică care a atras atenția și curiozitatea oamenilor de-a lungul timpului. Forma sa neobișnuită, asemănătoare cu un cap uman, a dat naștere la o serie de legende și teorii care au fascinat atât localnicii, cât și turiștii.

Originea numelui și aspectul misterios

Numele „Sfinxul” provine din asemănarea sa cu Sfinxul din Giza, Egipt. Însă, spre deosebire de cel din Giza, care a fost sculptat de oameni, Sfinxul din Bucegi este o formațiune naturală, rezultatul eroziunii vântului și apei de-a lungul a milioane de ani.

Formațiunea stâncoasă măsoară aproximativ 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime, iar profilul său uman se poate observa cel mai bine în lumina soarelui, la apus.

Publicitate

Legende și mituri locale

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Sfinx se referă la o civilizație străveche care ar fi trăit în zona Munților Bucegi.

Desigur, este vorba despre daci, care ar fi venerat formațiunea stâncoasă ca pe un zeu sau un strămoș divin. Se spune că dacii ar fi celebrat ceremonii religioase în fața Sfinxului și ar fi îngropat comori în apropierea sa.

O altă teorie susține că Sfinxul ar fi, de fapt, o creatură vie, care veghează asupra regiunii și a comorilor ascunse în munte. Adepții acestei teorii cred că formațiunea stâncoasă ar fi capabilă să-și schimbe forma și să se miște în momente de pericol.

Teorii și conexiuni extraterestre

Unii entuziaști ai teoriilor conspirației afirmă că Sfinxul din Bucegi ar fi un semn al existenței extraterestre pe Pământ. Aceștia susțin că formațiunea stâncoasă ar fi fost creată de extratereștri cu scopul de a servi drept punct de reper sau de întâlnire. Această teorie se bazează pe presupusele conexiuni între Sfinx și alte monumente misterioase, precum Piramidele din Egipt și Stonehenge.

Cercetările științifice și studiile asupra Sfinxului

În ciuda teoriilor și legendelor fascinante, cercetările științifice realizate în zona Munților Bucegi au arătat că Sfinxul este, într-adevăr, o formațiune naturală. Geologii și arheologii au studiat structura și compoziția rocilor din zonă, ajungând la concluzia că eroziunea vântului și apei este responsabilă pentru aspectul său neobișnuit.

Totuși, acest lucru nu a oprit oamenii să caute comori și artefacte ascunse în apropiere. De-a lungul anilor, s-au realizat numeroase expediții și săpături în căutarea unor dovezi care să confirme existența civilizației dacice sau a altor secrete. Deși nu s-au descoperit artefacte semnificative, aceste expediții continuă să atragă atenția publicului și să alimenteze interesul pentru misterul Sfinxului.

Sfinxul ca destinație turistică

Misterul și frumusețea Sfinxului din Bucegi atrag anual numeroși turiști, atât din România, cât și din străinătate. Vizitatorii pot ajunge în apropierea formațiunii stâncoase prin intermediul drumeției sau a telecabinei de la Bușteni, care le oferă o panoramă impresionantă asupra munților și a Sfinxului. Odată ajunși la destinație, turiștii se pot bucura de priveliștea spectaculoasă, de aerul curat și de energia unică a locului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes