Connect with us
Publicitate

Administrație

Sebastian Rusu: Vrem ca Școala Nr. 2 din Brașov să poarte numele „Dumitru Prunariu”, în cinstea absolventului care a devenit primul și singurul cosmonaut român

Publicat

pe

Publicitate

La 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu, Dumitru Prunariu a fost sărbătorit în orașul său natal, Brașov.

La 40 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu a fost felicitat inclusiv de actuali astronauţi de pe Stația Spațială Internaţională. Iar mesajul l-a primit la Brașov, orașul în care s-a născut și a studiat până la liceu. Studenţi şi profesori, dar şi pasionaţi de astonomie şi filatelie, au venit la întâlnirea cu primul român care a zburat în spaţiu.

În ședința de consiliu de marți, viceprimarul Sebastian Rusu a propus ca școala generală unde a absolvit primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, să îi poarte numele.

„Ar fi o onoare pentru noi și pentru el având în vedere că mi-a povestit că este fost absolvent al Școlii 10, actualmente Școala Numărul 2. În acest sens voi veni cu o propunere pentru următoarea ședință ordinară de săptămâna viitoare să intrăm cu acest proiect pe ordinea de zi și anume Școala numărul doi să se numească <<Dumitru Prunariu>>. Am discutat și la inspectoratul școlar județean și este posibil, avem acceptul atât al școlii cât și al inspectoratului.” a declarat Sebastian Rusu.

Publicitate

Dumitru Prunariu a stat în Cosmos șapte zile, 20 de ore și 42 de minute cu misiunea de a realiza 22 de experimente științifice. Primul român a zburat în spațiu propulsat de tehnologie sovietică, de orgoliul politic al regimului comunist, de o sănătate de fier, pregătire profesională excelentă și un dram de noroc.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes