Connect with us
Publicitate

Social

Sebastian Rusu: Marcajele de pe Mureșenilor au fost provizorii și gratuite. Asfaltarea era imperios necesară întrucât se afla într-un stadiu avansat de degradare

Publicat

pe

Publicitate

În urmă cu o săptămână, brașovenii au semnalat pe grupurile de socializare faptul că se asfaltează strada Mureșenilor la doar o lună după ce au fost trasate marcajele rutiere. În cadrul ședinței de consiliu local de joi, viceprimarul Sebastian Rusu și primarul Allen Coliban au adus lămuriri cu privire la derularea acestor lucrări. Viceprimarul Rusu a subliniat faptul că marcajele au fost de natură provizorie pentru a spori siguranța pietonilor până vremea permitea o intervenție la covorul asfaltic. Tot acesta a menționat faptul că Primăria nu a achitat niciun ban pentru acele marcaje provizorii.

„Vă asigur că aceste lucruri se fac pentru că fac parte dintr-un plan al asfaltărilor, un plan care reprezintă o normalitate, sunt probleme care au fost ridicate încă de anul trecut, toate aceste drumuri prezintă faianțări și burdușiri de-a lungul terasamentului, lucru care necesită reparații. Altfel, cu prima ocazie cu care va începe să dea frigul, bucățile de asfalt vor sări efectiv, pentru că încep să se desprindă.
Avem specialiști în cadrul Primăriei, la nivelul Serviciului de străzi și aceste lucruri sunt făcute în ordinea priorităților. Totodată, vă asigur că nu există doar centrul Brașovului, se asfaltează și în Tractorul, se asfaltează și în Răcădău, se asfaltează peste tot.
Legat de Mureșenilor și de acele marcaje rutiere, vă asigur că banii nu au fost aruncați și nici cheltuiți în mod necorespunzător, pentru că acele marcaje au fost gratuite. Urma să se intre în planul de asfaltare, dar pentru că începuse vremea bună și oamenii începuseră să iasă, am considerat că este foarte importantă siguranța pietonilor. Aceste marcaje au fost marcaje rutiere provizorii, menite să aducă un plus în siguranța cetățenilor, marcaje care nu au fost plătite de către Primărie. Au fost făcute doar în scop provizoriu, urmând ca apoi să se intervină cu asfaltarea” a declarat Sebastian Rusu.

Primarul Allen Coliban a explicat că asfaltarea de pe Mureșenilor face parte dintr-un proces tehnologic firesc, menit să sporească calitatea covorului asfaltic.

„Așa cum a spus și domnul viceprimar am avut discuții deja cu aparatul și cu felul în care se face urmărirea de contracte atât pe cheltuielile legate de acele marcări cât și pe necesitatea acestor lucrări. Potrivit normativelor în vigoare, o stradă are nevoie de reîmprospătare a covorului asfaltic, respectiv de reasfaltare, o dată la opt ani, iar o dată la 16 ani ar trebui să treacă printr-un proces de refacere completă, adică o radere a întregii încărcături asfaltice, până la bază și o reconstruire, o reîncărcare. În cazul lucrărilor de întreținere, a acelor lucrări la opt ani, se vorbește de o aplicare a unui covor asfaltic de patru centimetri, în cazul lucrărilor ample se vorbește, evident, de a ajunge la stratul de bază și după aceea refacere.
Pe str. Mureșenilor, lucrările pe care le-am verificat în istoric, precedenta lucrare de amploare pe toată lungimea a fost la nivel de 2007, este ceea ce ne-au raportat inspectorii din zona respectivă, respectiv acum 14 ani, iar ceea ce s-a întâmplat acum a fost nu o lucrare care să meargă până la stratul de bază, ci o reasfaltare, care să prelungească durata cu încă 4 – 5 ani a infrastructurii existente” a adăugat primarul Allen Coliban.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes