Connect with us
Publicitate

Administrație

Sebastian Rusu: Brașovul, exemplu de bună practică în ceea ce privește siguranța trecerilor de pietoni iluminate. Modelul brașovean a ajuns în Parlament

Publicat

pe

Marți, în comisia juridică a Camerei Deputaților, viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, a susținut un amendament al grupului parlamentar PNL privind siguranța rutieră. 

Publicitate

Proiectele realizate în municipiul Brașov au devenit model de bună practică la nivel național:

„Nu este întâmplător că am fost invitat de dl. deputat Gabriel Andronache să susțin acest amendament! Brașovul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește siguranța trecerilor de pietoni iluminate, având nu mai puțin de 52 de treceri de pietoni iluminate cu sisteme inteligente! Am prezentat filmări cu drona a trecerilor iluminate din Brașov, am adus în discuție detalii tehnice și statistici care atestă direct scăderea numărului de accidente grație sistemelor de iluminat inteligent”, a declarat Sebastian Rusu.

PNL a cerut redefinirea termenului de iluminare corespunzătoare a trecerilor de pietoni, așa cum era stipulat în OUG 195/2002 cu o definiție clară care face referire la tipul de sistem necesar și la contrastul necesar pentru o vizibilitate optimă.

Publicitate

Propunerea PNL a primit în unanimitate avizul comisiei juridice și urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaților. „Suntem convinși că amendamentul referitor la mărirea siguranței pietonilor prin iluminarea inteligentă a trecerilor nesemaforizate” a mai spus Rusu.

„Pentru mine, ca viceprimar, siguranța rutieră este extrem de importantă și consider că un oraș civilizat trebuie să fie, în primul și primul rând, un oraș sigur! A fost o întâlnire foarte buna și Brașovul a fost prezentat ca model de buna practica pentru iluminatul suplimentar la trecerile de pietoni”, a conchis Rusu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes