Connect with us
Publicitate

Administrație

Sebastian Rusu a depus o solicitare „pe stil vechi” la Primăria Braşov. Aşteaptă un răspuns în termenul legal de 30 de zile, pentru că pe mail nu a primit. Vrea organigrama de la Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public

Publicat

pe

Viceprimarul liberal al Braşovului, Sebastian Rusu, a declarat că a depus o solicitare „pe stil vechi”, printr-o hârtie înregistrată oficial, la care aşteaptă răspuns în termenul legal de 30 de zile, pentru a i se comunica organigrama de la Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public şi numărul persoanelor detaşate din această instituţie la Primăria Braşov, după ce nu a primit niciun răspuns la solicitarea transmisă printr-un email către conducerea acestei instituţii.

„Am solicitat Agenţiei Metropolitane de Transport lista cu angajările făcute, organigrama pentru a vedea cine este angajat şi cine este detaşat în cadrul Primăriei şi care este baza legală. Şi dvs., presa, aţi solicitat aceste informaţii de-a lungul timpului şi mie mi se pare că informaţiile care ne vin sunt eronate sau chiar trunchiate. Am solicitat acest lucru prin email în 9 septembrie, dar nimeni nu a catadicsit să răspundă unui email oficial de la viceprimarul UAT-ului Braşov, care virează anual o cotizaţie de 2 milioane de lei către această Agenţie. (…) De aceea, în 20 septembrie, am trimis pe stil vechi o hârtie, cu număr de înregistrare”, a declarat, într-o conferinţă la PNL, viceprimarul braşovean.

Acesta a menţionat că, anterior, aceleaşi informaţii au fost solicitate de un consilier local, la începutul lunii august, fără ca, până azi, membrii forului local să fie informaţi cu privire la aceste aspecte.

„A angaja pe cineva cu o fişă de post şi salariu aferent unei instituţii de acest gen şi el să facă cu totul altceva decât este prevăzut în această fişă de post – şi doar intuiesc, pentru că am nu am aceste informaţii, le-am văzut doar în presă – acest lucru ar trebui verificat de instituţiile statului”, a punctat Sebastian Rusu.

Publicitate

El a adăugat, totodată, că a constatat că nu există niciun decont de cheltuieli din partea Agenţiei, plăţile către aceasta fiind făcute, trimestrial, în baza hotărârii de CL.

„30 de zile este un termen normal şi legal. (…) Dacă nu vom primi răspuns, ne vom adresa instituţiilor abilitate, dar sunt convins că în termenul de 30 de zile vom primi”, a punctat Sebastian Rusu.

Din Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public fac parte primăriile a 16 UAT-uri din zona metropolitană, inclusiv municipiul Braşov, cel de-al 17 asociat fiind Agenţia de Dezvoltare Metropolitană Braşov.

În ultimele luni, au apărut tot mai multe informaţii cum că din această Agenţie de Transport ar fi fost detaşate mai multe persoane la Primăria Braşov, pe posturi de consilieri ai primarului Allen Coliban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes