Connect with us
Publicitate

Util

Se strică vremea! Cod roşu de viscol puternic în zona montană a Braşovului

Publicat

pe

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei coduri de avertizare de ploi, vânt și viscol, unul galben, unul portocaliu și unul roșu, valabile marți, miercuri și joi. Codul roşu este valabil inclusiv în zona montană a judeţului Braşov.

Un cod roșu, valabil în perioada 17 ianuarie, ora 22.00 – 18 ianuarie, ora 14.00, vizează viscol puternic, la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h și vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Un cod galben a fost emis pentru intervalul 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18 și privește intensificări susținute ale vântului și cantități importante de apă în zona montană. La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

Un cod portocaliu a fost emis pentru intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, de intensificări puternice ale vântului și cantități însemnate de precipitații. La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes