Connect with us
Publicitate

Social

Se schimbă regulile pentru taxiuri. Braşovul va avea de anul viitor 100 de taxiuri ecologice

Publicat

pe

Începând de astăzi a fost lansat în dezbatere publică proiectul care va modifica regulile de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere. Anul viitor vom avea 100 de taxiuri ecologice, iar în 2023 cel puţin 225 de astfel de taxiuri.

Publicitate

În acest moment, din cele 1.426 de taxiuri înregistrate în municipiul Brașov, unul singur este electric și 33 sunt hibride.

Anunț dezbatere publică proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării şi completării H.C.L. nr. 159/2008, republicată pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere, în Municipiul Braşov.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Primăria Municipiului Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media pe adresa de e-mail [email protected].

Propunerile pot fi transmise în perioada 14.08.2020 – 31.08.2020

„Având în vedere programul Municipalității de a transforma transportul din Brașov într-unul prietenos cu mediul, pe lângă mijloacele de transport în comun electrice achiziționate sau în curs de achiziție și instalarea celor 20 de stații electrice, Primăria Brașov va implementa o serie de măsuri pentru a crește numărul celor care utilizează transportul ecologic, inclusiv a celor care asigură activitatea de taximetrie.

Astfel, lansăm astăzi în dezbatere publică modificările la regulamentul privind desfășurarea activității de taximetrie, inclusiv obligativitatea firmelor de taximetrie de a își înlocui o parte din parcul auto pe care îl dețin cu mijloace de transport ecologice. În perioada următoare, toți cei interesați vor putea să vină cu propuneri de îmbunătățire a acestui act normativ. Prin modificările aduse, începând cu anul 2021 vom avea în Brașov aproximativ 100 de taxiuri ecologice, iar din 2023 vor fi minim 225 de astfel de taxiuri”, a declarat primarul George Scripcaru, la începutul ședinței Consiliului Local.

Publicitate

foto: observatorulbv.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes