Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Se reia circulaţia trenurilor. De mâine, braşovenii pot ajunge iarăşi cu trenul la Bucureşti, iar purtarea măştii este obligatorie

Publicat

pe

Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional a căror circulaţie a fost suspendată/modificată pe perioada stării de urgenţă.
Reintră în circulaţie următoarele trenuri de interes pentru călătorii braşoveni:

Începând cu data de 16 mai 2020
– IR 1623 în relaţia Bucureşti Nord – Sibiu
– IR 1624 în relaţia Sibiu – Braşov

Începând cu data de 18 mai 2020
– R 4509 în relaţia Braşov – Gheorgheni
– R 4515 în relaţia Braşov – Miercurea Ciuc
– R 4517 în relaţia Braşov – Siculeni
– R 4519 în relaţia Braşov – Siculeni

Începând cu data de 1 iunie 2020
– IR 1582 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord
– IR 1584 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord
– IR 1681 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa
– IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord
– IR 1683 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa
– IR 1684 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord
– R 8002 în relaţia Constanţa – Bucureşti Obor
– R 8003 în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa

Trenurile internaţionale reintră în grafic gradual
Restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunţată public. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi. Trenurile internaţionale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini şi recomandările Uniunii Europene.
Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat.
De asemenea, recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.

Se va călători după regula „un loc liber, un loc ocupat”
Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie, de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă. La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie! Mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. Iar la urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă, se menţin. Filtrele de aer ale instalaţiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvenţă şi mai mare.
Între 15 mai şi 1 iunie se va menţine regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, şi regula „un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate.

De unde se pot achiziţiona bilete
Vă reamintim că biletele pot fi achiziţionate, de pe următoarele canale:
– online de pe www.cfrcalatori.ro;
– de la automatele de vânzare bilete din gări;
– şi dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei de cel puţin 2 metri faţă de celelalte persoane.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:
– 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern / Mers tren internaţional.

foto: observatorulph .ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes