Connect with us
Publicitate

Administrație

Se redeschide centrul de vaccinare de la Căminul pentru persoane vârstnice din Noua

Publicat

pe

Publicitate

Primăria municipiului Braşov a decis redeschiderea unui centru de vaccinare, dintre cele amenajate la începutul anului, care va funcţiona, din 15 octombrie, alături de celelalte patru centre din unităţi medico-sanitare private şi de stat. Totodată, municipalitatea va aloca, în perioada următoare, 200.000 măşti de protecţie pentru şcoli.

Conform unei informări transmise miercuri, Primăria Braşov a luat această decizie pe fondul creşterii solicitărilor privind vaccinarea şi, în consecinţă, a timpilor de aşteptare.

Astfel, începând de vineri, cei care doresc să se vaccineze o vor putea face în centrul din clădirea Căminului pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, str. Gladiolelor nr. 4, care va avea, într-o primă etapă, două fluxuri de vaccinare, care vor avea la dispoziţie vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson şi Astra/Zeneca.

În prezent, celelalte patru centre de vaccinare funcţionale în Braşov sunt la Spitalul Regina Maria – Policlinica Centrul Civic, Centrul Medical de Vest, Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife şi Spitalul Militar de Urgenţă.

Publicitate

Totodată, braşovenii se mai pot imuniza la cabinetele medicilor de familie, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

De asemenea, conform sursei citate, Primăria Braşov a pus la dispoziţia Inspectoratului Şcolar, prin Direcţia de Asistenţă Socială, 200.000 de măşti, care vor ajunge la şcoli.

„Pe de altă parte, am propus deja Direcţiei de Sănătate Publică creşterea cu 12 posturi a numărului de posturi alocate cabinetelor şcolare. Am prins deja în organigramă cele 12 posturi şi suntem pregătiţi ca, în cazul în care ministerul nu va deconta cheltuielile, să suportăm toate costurile pentru aceste cadre medicale de la bugetul local”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

O creştere semnificativă în ceea ce priveşte interesul braşovenilor pentru imunizarea anti-COVID s-a înregistrat în ultima lună, cifrele oficiale arătând că, dacă în 13 septembrie s-au vaccinat 173 de persoane, după o lună, în 12 octombrie, au fost vaccinate 1.323 de persoane.

În municipiul Braşov, rata incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut, în ultima lună, de la o persoană infectată la 1.000 de locuitori la 8,19 persoane infectate la 1.000 de locuitori, conform datelor raportate miercuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes