Connect with us
Publicitate

Administrație

Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile – Ce restricții rămân în vigoare

Redactia

Publicat

pe

Se prelungește starea de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 februarie 2021.

Publicitate

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12 februarie 2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Publicitate

Guvernul urmează să aprobe Hotărârea nr. 8 din 10 februarie 2021 a CNSU privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform procedurii.

Ultima Hotărâre a CNSU de prelungire a stării de alertă a fost luată din 13 ianuarie 2021.

Nu vom avea noi măsuri de relaxare

Publicitate

România se află în stare de alertă de aproape un an, după cele 60 de zile de stare de urgență declarată la izbucnirea epidemiei de coronavirus în primăvara anului 2020. După starea de urgență declarată din 16 martie 2020 au urmat relaxările dispuse din 15 mai 2020, în stare de alertă.

În următoarele 30 de zile este puțin probabil să avem noi măsuri de relaxare, astfel că restricțiile deja existente vor fi menținute.

Potrivit Realitatea PLUS, autoritățile sunt îngrijorate de evoluția epidemiei de COVID-19, nu din cauza unei creșteri a numărului de infectări, incidența fiind în scădere, cât de transmiterea noii tulpini britanice de coronavirus în comunitate.

Nu numai noua tulpină constituie un motiv de alertă pentru autorități, ci și deschiderea școlilor, care este atent monitorizată de la începutul acestei săptămâni, au asigurat guvernanții.

Restricțiile impuse prin Decizia CNSU

CNSU a decis miercuri menținerea restricțiilor deja valabile.

Publicitate

Se consideră necesară menținerea interdicțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu câteva excepții.

De asemenea, CNSU propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Totodată se menține și interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>