Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Se îngroașă stratul de omăt din Masivul Postăvarul. Administratorii domeniului schiabil au pornit tunurile care produc zăpadă artificială

Publicat

pe

Publicitate

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov sunt într-o luptă continuă cu vremea tot mai caldă și încearcă să țină practicabile cât mai multe pârtii din Masivul Postăvarul. Seara trecută, dar și în această dimineață, au fost pornite tunurile care produc zăpadă artificială, în special în partea superioară a muntelui.

„Având în vedere condițiile meteo care permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, am luat decizia de a produce zăpadă artificială și pe parcursul zilei de astăzi, în zonele unde era necesar să creștem grosimea stratului de zăpadă. În aceste condiții, schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună. În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Astăzi a fost produsă zăpadă artificială pe toate pârtiile deschise, de la lac in jos: Sulinar (Zidul mare, Canal), Drumul Roșu (de la lac până în partea inferioară, la intersecția cu Subteleferic), pe Lupului superior, de la S-ul mic in jos, și zona inferioară a pârtiei Subteleferic, de la intersecția cu breteaua spre Bradul in jos, pe pârtiile pentru începători Bradul si Stadion.

Pe parcursul zilei vor fi pornite și instalațiile de producere a zăpezii de deasupra lacului (pârtiile Doamnei, Ruia, Kanzel, Drumul Roșu, până la lac, și Lupului superior, de la stația superioara a gondolei la S-ul mic).

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes