Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Se împlinesc 150 de ani de la sosirea primului tren în gara din Brașov. Momentul va fi marcat astăzi cu lansări de carte, dar și o defilare a unor locomotive vechi

Publicat

pe

Regionala Brașov, Asociaţia inginerilor Feroviari din România, prin Centrul AIFR Braşov, AFEROM și un grup de pensionari vor organiza în data 31 mai 2023 aniversarea a 150 de ani de la momentul memorabil al intrării primului tren în Gara Braşov (veche) la data de 1 iunie 1873 și Aniversarea a 60 de ani de la înființarea primei Secții de Instalații Fixe de Tracțiune Electrică – IFTE din țară.

Brașovenii și turiștii care vor să ia parte la eveniment trebuie să știe că aniversarea va avea loc la peronul LINIA 1 în jurul orei 11.00.

Înaintea momentului aniversar menționat, respectiv între orele 09.00 – 11.00, vor avea loc simultan:

  • lansare de carte-album cu imagini ale unor obiective feroviare istorice din Braşov și împrejurimi, în holul gării, precum și
  • întâlnirea persoanelor active cu veteranii electrificării și dezvelirea plăcii cu lista Șefilor de Secţie IFTE Braşov. la sediul secții IFTE Brașov.

La ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a aniversărilor și se vor ține alocuțiuni ale Conducerii Regionalei și ale invitaților oficiali.

Publicitate

La ora 12.15 se va dezveli placa aniversară montată pe fațada clădirii, alături de lista șefilor de gară.

În jurul orei 12.25 va avea loc o defilare a unui grup de vehicule feroviare compus din locomotivă cu abur, locomotivă Diesel, locomotivă electrică și drezine pantograf ale electrificării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes