Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Se caută preoți în parohiile din Brașov și Sibiu. Mitropolia Ardealului a scos la concurs șase posturi clericale vacante

Publicat

pe

Absolvenții facultăților de teologie care își doresc să slujească într-o parohie din județele Brașov sau Sibiu se pot înscrie la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele șase posturi clericale vacante, organizat de Mitropolia Ardealului.

Publicitate

Iată locurile vacante disponibile:

Nr.  crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1 Preot slujitor Făgăraș Spitalul Orășenesc Victoria
2 Preot paroh Săliște Poplaca II Poplaca
3 Preot paroh Mediaș Șoroștin Șoroștin
4 Preot paroh Rupea Paloș Paloș
5 Preot paroh Agnita Ghijasa de Sus Ghijasa de Sus
6 Preot paroh   Agnita Iacobeni Iacobeni

Dosarele candidaților pot fi depuse până pe 23 iunie, iar cei interesați trebuie să îndeplinească ș anumite criterii. Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii. Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00, valabilitatea certificatului este de 2 ani.

Publicitate

Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparţin parohiile vacante. După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor.

P.C. Protopopi sunt îndrumaţi să verifice dosarele candidaţilor care vor cuprinde documentele specificate în anunț. Cererile care nu cuprind aceste date sau nu au acte doveditoare ale acestora, nu vor fi luate în considerare.

Lista completă a documentelor necesare poate fi găsită AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes