Connect with us
Publicitate

Social

Se anunță cozi interminabile la Permise, în lunile următoare. Peste 450.000 de carnete de conducere vor expira, la nivel național

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii care vor avea treabă la Serviciul Permise și Înmatriculări, în lunile următoare, vor trebui să se înarmeze cu foarte multă răbdare. Autoritățile anunță cozi interminabile la sediile acestor instituții din toată țara pentru că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 vor expira peste 450.000 de carnete de conducere, la nivel național.

Chiar dacă serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor se vor pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor forma cozi. Autoritățile îi îndeamnă pe români să verifice dacă le expiră permisele auto în perioada următoare și dacă da, să se prezinte cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare, înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programărilor online pe site-ul https://www.drpciv.ro/
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online-plăți, mandat poștal etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei)
  • prezentarea la sediu conform programării.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra în țară prin serviciul de curierat la Poștei Române sau se poate ridica de către titular de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare. Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

Publicitate

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica personal de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes