Connect with us
Publicitate

Social

Se anunță concurența mediilor de peste 8, la admiterea la liceu

Publicat

pe

O dată Evaluarea Națională încheiată, absolvenții claselor a VIII-a trebuie să se pregătească pentru admiterea în liceu. Astfel, ierarhia județeană a mediilor de admitere va fi afișată în 1 iulie, iar din 2 până în 6 iulie, ei vor trebui să completeze fișele cu opțiunile pentru liceu. În acest an, însă, se anunță o concurență puternică a celor cu medii peste 8.

Potrivit reprezentanților IȘJ Brașov, în acest an sunt 929 de medii între 8,00 și 8,99, cu 295 mai multe decât în anul 2019 și 749 de medii între 9,00 și 9,99, cu 293 mai multe decât în anul precedent. „Creșterea numărului de medii pe plaja superioară va avea ca și consecință creșterea mediilor de admitere la clasele de liceu la care s-au înregistrat anul trecut mediile de admitere cele mai mari”, atrag atenția reprezentanții IȘJ Brașov.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la probele scrise ale Evaluării Naționale (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (cu o pondere de 20%). Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate în 10 iulie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes