Connect with us
Publicitate

Cultural

Scrisoarea lui Neacșu s-a întors la destinație, la Casa Sfatului. Cel mai vechi document păstrat, scris în limba română, va fi expus la Muzeul Judeţean Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Scrisoarea lui Neacșu s-a întors la destinație. Documentul a ajuns, astăzi, la Casa Sfatului din Brașov, acolo unde va fi expus pentru public.

Publicitate

Alături de scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către Judele Brașovului, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale va mai preda azi și alte bunuri culturale de patrimoniu, documente istorice care vor fi transportate la Muzeul Județean de Istorie sub paza strictă a jandarmilor.

Un echipaj de jandarmi a asigurat transferul documentului de la Sediul Arhivelor Naționale Brașov, locul unde acesta este păstrat, până la Casa Sfatului, locul unde acesta va fi expus.

Jandarmii vor veghea la siguranța vizitatorilor expoziției și a scrisorii, pe toată perioada cât aceasta va fi expusă.

Publicitate

Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521) este cel mai vechi document păstrat, scris în limba română. A fost descoperită în 1894 de Friedrich Stenner în Arhivele Naționale Brașov și conține un secret de mare importanță, avertizându-l pe judele Brașovului despre o invazie iminentă a turcilor asupra Ardealului și Țării Românești.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes