Connect with us

Fapt divers

Scriitoarea Petronela Rotar, la începutul campaniei de vaccinare: „Dacă mă vaccinez? Firește. Cît de repede va fi posibil”

Știri Brașov

Publicat

pe

Intr-un text publicat pe o rețea de sociazliare, scriitoarea Petronela Rotar a explicat că așteaptă cu nerăbdare momentul când se va vaccina. Aceasta este convinsă că vaccinarea în masă va pune stop pandemiei, iar viața dinaintea coronavirusului va putea reveni.

Publicitate

„Dacă mă vaccinez? Firește. Cît de repede va fi posibil. Și fiecare dintre noi, cei responsabili, cei care înțelegem că trăim într-o epocă care ne-a permis ca într-un an să avem un vaccin viabil pentru a opri o pandemie care ne-a lăsat deja fără prieteni, fără părinți și ar putea să ne mai lase fără cei dragi de-acum încolo, care ne-a lăsat fără viață socială, fără tot ce iubeam înainte să facem. Cunosc înspăimîntător de mulți oameni care și-au pierdut părinții (unii pe ambii), frații, soții, unii chiar și copiii din cauza acestui virus. Nu există zi să nu mai aud de cineva care a murit. Vreau să se oprească asta. Vreau să mă duc la teatru, la film, în Italia și în Grecia, să mă pot întîlni cu prietenii în oraș, vreau să nu mai port mască, să nu-mi mai fie frică pentru mama care de data asta a scăpat, dar dacă face încă o dată nu avem de unde ști, vreau să îl pot plînge pe tata fără să ud masca de fiecare dată. Vreau să se redeschidă școlile.

E plin de informații despre acest vaccin, care folosește altă tehnologie decît vaccinurile pe care le știam pînă acum, trebuie doar puțină bunăvoință să le accesați. E nevoie ca un procent mare din populație să se vaccineze pentru a reveni la viețile noastre normale.” a scris Petronela Rotar.

Publicitate

Petronela Rotar, infectată cu coronavirus

Petronela Rotar s-a numărat printre persoanele publice care s-au infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut în luna august chiar de scriitoare, printr-un text tulburător în care aceasta explică experiența prin care a trecut.

Mihaela Anghel, prima română vaccinată anticoronavirus

O asistentă medicală generalista din cadrul Institutului Naţional Prof. dr. Matei Balș a fost prima româncă vaccinată anticoronavirus. Aceasta este membra echipei care, pe data de 27 februarie 2020 a preluat primul pacient bolnav de COVID-19 din România.

Publicitate

Mihaela Anghel a declarat că se simte privilegiată pentru că a fost aleasă să se vaccineze prima.

Conform declaraţiilor făcute de asistentă, aceasta făcea parte din echipă care l-a preluat pe primul pacient bolnav de COVID-19 din România. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor ca la acea dată toţi se aşteptau la mai rău pentru ca nimeni nu ştia evoluţia virusului din Wuhan. În altă ordine de idei, Mihaela a afirmat că vaccinul nu a durut absolut deloc și că este cel mai nedureros vaccin de până acum. Ca un mesaj transmis pentru români, asistenta i-a îndemnat să se vaccineze şi campania aceasta să ducă efectiv la sfârșitul pandemiei de COVID-19 din România și din lume.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

STUDIU / Vaccinul împotriva Covid-19 de la Moderna stimulează producţia de anticorpi și după şase luni de la administrare

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Vaccinul produs de compania Moderna este eficient împotriva Covid-19 și la șase luni după administrare, potrivit unuu nou studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine.

Conform studiului, vaccinul continuă să stimuleze producţia de anticorpi și după o jumătate de ani, arată Ministerul Sănătății.

Publicitate

Astfel, s-a înregistrat un nivel ridicat de anticorpi la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, cei tineri prezentând niveluri mai mari decât cei în vârstă.

Cercetarea va continua pentru a determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară prin administrarea unor noi doze de rapel.

Publicitate

Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Peste 100 de brașoveni, vaccinați anti-COVID de echipele mobile în ultima săptămână

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Un număr de 6 echipe mobile, formate din 6 medici şi 12 asistenţi, au desfăşurat, în perioada 5-9 aprilie, 11 misiuni în care au administrat 167 de doze de vaccin împotriva COVID-19 la peste 100 de persoane nedeplasabile din judeţul Braşov.

Conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov, au fost vaccinate 119 persoane imobilizate la domiciliu şi s-a efectuat rapelul în cazul a 48 de persoane din centrele rezidenţiale.

Publicitate

Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 11 aprilie, în judeţul Braşov, este de 113.482, din care 37.697 reprezintă doze rapel. Numărul cazurilor totale de reacţii adverse post-vaccinale raportate este de 114, niciunul sever, a menţionat sursa citată.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

VIDEO / O îndrăgită actriță din Harry Potter are o relație specială cu Brașovul. Cum a ajuns “nașa” unei ursoaice ce se află la Zărnești

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O actriță din Harry Potter, relație specială cu Brașovul. Țara noastră a fost, încă de acum mulți ani, strâns legată de lumea fantastică Harry Potter. Iar fanii acestei serii care a fascinat o lume întreagă cu siguranță își amintesc de personajul Luna Lovegood, interpretat de actrița Evanna Lynch.

Anul acesta actrița împlinește frumoasa vârstă de 30 de ani și are o relație extrem de specială cu România, dintr-un motiv emoțional. Fiind o mare iubitoare de animale, Evanna Lynch a ajuns în urmă cu aproximativ șase ani în țara noastră și astfel a „botezat” o ursoaică, devenind „nașa” ei.

Publicitate

„Sunt onorată că mi s-a oferit oportunitatea să îi dau un nume celui mai nou prieten urs de la Libearty. După ce m-am gândit mult, am decis să se numească Ciere. Este un nume de origine celtică, pe care l-am găsit într-un roman science fiction, un roman despre o fată tânără, încăpățânată și cu spirit liber. Am fost fascinată să aud povestea acestui urs și să aflu aventura care l-a adus într-un final, în siguranță, la Sanctuarul Liberty. M-au emoționat cel mai mult curiozitatea ei înnăscută și firea ei independentă care au dus-o atât de departe de casă, lucruri care m-au făcut să simt că își merită acest nume, Ciere. Știu că Ciere va fi foarte fericită la Zărnești”, spunea, la acea vreme, actrița care i-a dat viață tinerei Luna Lovegood din „Harry Potter”.

Evanna Lynch s-a întors în România în anul 2019 și a vorbit din nou despre ursul Ciere în cadrul unui clip care a fost postat pe YouTube pe pagina World Animal Protection UK.

video

Publicitate

Ursoaica din Libearty are o poveste emoționantă, parcă preluată dintr-un film. Cu puțin timp înaintea Crăciunului din 2015, ea a reușit să dea panică locuitorilor din Ploiești, după ce a ajuns pe străzile din centrul orașului. Însă autoritățile au bănuit că ursoaica a ajuns din zona gării cu un tren de marfă, ce era plecat de pe Valea Prahovei, iar după ce a fost prinsă, Ciere a ajuns la Grădina Zoologică Bucov, unde a trăit într-un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați, timp de aproape două luni. Apoi, autoritățile au solicitat acceptul Asociației Milioane de prieteni, pentru ca ea să fie transferată în sanctuarul Libearty.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>