Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Scriitoarea Petronela Rotar, la începutul campaniei de vaccinare: „Dacă mă vaccinez? Firește. Cît de repede va fi posibil”

Publicat

pe

Publicitate

Intr-un text publicat pe o rețea de sociazliare, scriitoarea Petronela Rotar a explicat că așteaptă cu nerăbdare momentul când se va vaccina. Aceasta este convinsă că vaccinarea în masă va pune stop pandemiei, iar viața dinaintea coronavirusului va putea reveni.

„Dacă mă vaccinez? Firește. Cît de repede va fi posibil. Și fiecare dintre noi, cei responsabili, cei care înțelegem că trăim într-o epocă care ne-a permis ca într-un an să avem un vaccin viabil pentru a opri o pandemie care ne-a lăsat deja fără prieteni, fără părinți și ar putea să ne mai lase fără cei dragi de-acum încolo, care ne-a lăsat fără viață socială, fără tot ce iubeam înainte să facem. Cunosc înspăimîntător de mulți oameni care și-au pierdut părinții (unii pe ambii), frații, soții, unii chiar și copiii din cauza acestui virus. Nu există zi să nu mai aud de cineva care a murit. Vreau să se oprească asta. Vreau să mă duc la teatru, la film, în Italia și în Grecia, să mă pot întîlni cu prietenii în oraș, vreau să nu mai port mască, să nu-mi mai fie frică pentru mama care de data asta a scăpat, dar dacă face încă o dată nu avem de unde ști, vreau să îl pot plînge pe tata fără să ud masca de fiecare dată. Vreau să se redeschidă școlile.

E plin de informații despre acest vaccin, care folosește altă tehnologie decît vaccinurile pe care le știam pînă acum, trebuie doar puțină bunăvoință să le accesați. E nevoie ca un procent mare din populație să se vaccineze pentru a reveni la viețile noastre normale.” a scris Petronela Rotar.

Petronela Rotar, infectată cu coronavirus

Petronela Rotar s-a numărat printre persoanele publice care s-au infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut în luna august chiar de scriitoare, printr-un text tulburător în care aceasta explică experiența prin care a trecut.

Publicitate

Mihaela Anghel, prima română vaccinată anticoronavirus

O asistentă medicală generalista din cadrul Institutului Naţional Prof. dr. Matei Balș a fost prima româncă vaccinată anticoronavirus. Aceasta este membra echipei care, pe data de 27 februarie 2020 a preluat primul pacient bolnav de COVID-19 din România.

Mihaela Anghel a declarat că se simte privilegiată pentru că a fost aleasă să se vaccineze prima.

Conform declaraţiilor făcute de asistentă, aceasta făcea parte din echipă care l-a preluat pe primul pacient bolnav de COVID-19 din România. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor ca la acea dată toţi se aşteptau la mai rău pentru ca nimeni nu ştia evoluţia virusului din Wuhan. În altă ordine de idei, Mihaela a afirmat că vaccinul nu a durut absolut deloc și că este cel mai nedureros vaccin de până acum. Ca un mesaj transmis pentru români, asistenta i-a îndemnat să se vaccineze şi campania aceasta să ducă efectiv la sfârșitul pandemiei de COVID-19 din România și din lume.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes