Connect with us
Publicitate

Social

Școlile se redeschid dacă rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este peste 60% – Lista cu unitățile de învățământ din Brașov care rămân în online

Publicat

pe

boy in gray shirt using black laptop computer

Unitățile de învățământ din toată țara se vor redeschide în funcție de gradul de vaccinare al personalului fiecărei școli. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, iar vineri urmează ca ministerele Educației și Sănătății să emită un ordin comun în acest sens. În județul Brașov sunt multe școli care vor rămâne în online și după vacanță, fiindcă rata de vaccinare nu a depășit gradul de 60%.

Publicitate

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat, tot joi seara, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a spus joi seara Iohannis, fără a intra în mai multe detalii.

Doar 53 la suta din totalul angajaților din județul Brașov este vaccinat cel puțin cu o doză, arată ultimele date oficiale comunicate de Inspectoratul Județean Brașov.

Publicitate

Vezi mai jos procentul de vaccinare din fiecare unitate de învătământ din județul Brașov, centralizate de ISJ. Cele care au un procent mai mic de 60% vor face școala online începând de luni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes