Connect with us
Publicitate

Administrație

Școala gimnazială 30 din Brașov va intra în șantier. Unitatea de învățământ va fi extinsă cu un corp de clădire nou

Publicat

pe

Un corp de clădire nou, cu zece săli de clasă, două laboratoare, o bibliotecă, un cabinet medical și grupuri sanitare. Acesta este proiectul de extindere a școlii gimnaziale numărul 30 din Brașov care va costa aproape 5 milioane de lei. Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului, iar lucrările vor începe în curând, iar durata șantierului va fi de 18 luni.

Publicitate

Proiectul propune construirea unui corp nou, individual, poziționat ca extindere între corpul școlii (corp 1) și corpul sălii de sport (corp 2), dotat la standardele actuale din învățământul european și care va oferi condiții adecvate de confort pentru activitățile educaționale.

„Elevii vor învăța în condiții mai bune, într-un singur schimb. Astăzi am semnat contractul pentru lucrările de construire a unui corp nou de clădire, care va fi dotat cu tot ceea ce există în orice școală europeană. Pe lângă clasele care vor fi amenajate în noul corp, laboratoare și cabinet medical, în cadrul aceluiași contract am prevăzut și un lift exterior, astfel încât toți copiii, inclusiv cei cu dizabilități locomotorii, să aibă acces la servicii educaționale de calitate. Cartierul Tractorul este zona care s-a dezvoltat cel mai mult din punct de vedere imobiliar. Din păcate, ani de zile aici s-au construit doar blocuri și case, fără să se gândească o strategie pentru celelalte dotări necesare într-un cartier rezidențial – unități de învățământ, unități sanitare, parcuri, locuri de joacă. Plecând de la situația existentă, este responsabilitatea noastră, ca reprezentanți ai cetățenilor, să îndreptăm aceste neajunsuri. Dacă în cazul unor unități de învățământ numărul mare de elevi este o consecință a faptului că unii dintre părinți le consideră «școli bune», în Tractorul și Bartolomeu unitățile de învățământ nu acoperă nici pe departe nevoia existentă acolo. În Tractorul, pe lângă acest proiect de extindere, avem deja în derulare construirea de noi grădinițe și creșe”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Extinderea constă în crearea unui corp de clădire cu regim înălțime P+2E, cu suprafața construită propusă de 461 mp, respectiv suprafață desfășurată de 1.383 mp, cu 10 săli de clasă, laborator informatică, un al doilea laborator, bibliotecă, un cabinet medical, grupuri sanitare pentru fete, băieți și persoane cu dizabilități.

Publicitate

Noul corp de clădire va fi lipit, parțial, de corpul existent, astfel încât accesul dintr-un corp în celălalt se va putea face pe fiecare nivel. Totodată, în cadrul acestui proiect, va fi construit și un lift exterior, pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități.

Școala Gimnazială nr.30, str. 1 Decembrie 1918 nr. 4, este una dintre cele două școli care deservește elevii din cartierul Tractorul, având regim de înălțime S+P+2E, cu o suprafață construită de 1064 mp, respectiv suprafața desfășurată de 3192 mp și o sală de sport cu o suprafață construită de 385 mp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes