Connect with us
Publicitate

Social

Şcoala 13, din Braşov, are un teren de sport modernizat cu gazon artificial

Publicat

pe

Fundaţia Comunitară Braşov inaugurează marţi, 18 octombrie, la Şcoala gimnazială nr. 13 din Braşov terenul de sport modernizat cu gazon artificial multifuncţional prin programul Sportul pentru toţi.

Publicitate

Prin acest program de finanţare, aflat la Braşov la cea de-a doua ediţie, au fost selectate în cadrul unui proces de jurizare patru instituţii şcolare din municipiul Braşov, care au avut nevoie de investiţii pentru ca elevii să îşi poată desfăşura orele de sport şi evenimentele sportive în condiţii cât mai bune.

Valoarea totală a fondului de finanţare pentru anul 2022 pentru Braşov este de 247.287 lei.

Cu ajutorul acestor investiţii realizate de şcoli prin Fundaţia Comunitară Braşov vor beneficia peste 4.000 de braşoveni.

Publicitate

Detalii despre investiţii:

  • 4 instituţii şcolare – 1 scoală gimnazială (lucrările sunt deja realizate), 1 colegiu tehnic şi 2 colegii naţionale (lucrări în curs de realizare, inaugurările vor avea loc după jumătatea lui noiembrie) – au fost finanţate pentru îmbunătăţirea infrastructurilor sportive.
  • Finanţare totală de 247.287 RON
  • 3.493 de elevi din ciclul primar, secundar şi liceal ai şcolilor şi 549 de elevi/ adulţi de la alte cluburi vor folosi spaţiile reabilitate, în total 4.042 de persoane vor beneficia de acest program la Braşov pentru următorii ani

Despre programul „Sportul pentru toţi”

Integrarea sportului în educaţie are un impact major pentru viitorul copiilor. Spaţiile atractive şi bine dotate în şcoli oferă acces tuturor copiilor la activităţi fizice şi sportive. Beneficiile mişcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenţie şi reacţie, reducerea stresului şi abilităţi de colaborare şi de leadership.

Programul „Sportul pentru toţi”, derulat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia Comunitară Timişoara şi Fundaţia Comunitară Braşov împreună cu Decathlon România, urmăreşte crearea unor condiţii şi contexte mai bune pentru că cetăţenii să poată practica sport din plăcere şi în siguranţă. În 2022, iniţiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor şi tinerilor facilităţi sportive atractive în şcoli şi licee, pentru o creştere sănătoasă. Bugetul total al programului este de 200.000 de euro.

Programul se află la a doua ediţie în Bucureşti şi Braşov şi la prima ediţie în Timişoara.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes