Connect with us
Publicitate

Turism

Schimbul de case, noul tip de turism care prinde tot mai mult și printre români. Conceptul vacanțelor petrecute acasă la altcineva a fost preluat și la Brașov

Publicat

pe

În urmă cu câțiva ani, milioane de oameni din toate colțurile lumii urmăreau cu sufletul la gură povestea filmului „The Holiday” (2006), cu Kate Winslet și Cameron Diaz. Două femei necunoscute au găsit pe internet anunțuri pentru a-și schimba locuințele pe perioada sărbătorilor de iarnă. Ceea ce atunci părea doar un scenariu fantastic, acum a devenit realitate și în România.

Pe internet există comunități mici cu români care își pun casele la bătaie pentru turiști și, în același timp, caută locuri unde să se simtă și ei musafiri acasă la altcineva. Practic ei devin musafiri și oaspeți în același timp, iar cea mai bună parte a conceptului este faptul că oamenii economisesc bani frumoși pe care, în mod normal, i-ar fi dat pe cazare.

Pe grupurile apărute pe rețelele de socializare există anunțuri ale unor proprietari de apartamente din toate colțurile țării. Brașovul, Râșnovul, Bușteniul și Sinaia sunt printre stațiunile montane preferate de cei care vor să facă schimb de case. De cealaltă parte, litoralul este și el la mare căutare pentru turiștii de schimb.

Printre cei care își doresc o astfel de experiență i-am întâlnit pe Rodica și Lorin Patache, doi tineri căsătoriți care locuiesc în Sinaia. Acolo și-au cumpărat un apartament cu trei camere pe care acum îl închiriază în regim hotelier. Cu această locație însă, soții Patache s-au înscris și în grupurile de schimb de case. Prima experiență de acest gen o vor avea chiar peste câteva luni.

Publicitate

„Facem un schimb cu o familie din Oradea, care va veni aici la schi cu copiii, iar noi vom merge câteva zile la Băile Felix. Noi nu punem o condiție, atâta timp cât este liber apatamentul pot să își aleagă ei perioada”, a spus Rodica Patache.

„Experiența asta care o oferim noi oaspeților noștri, mergând în altă parte aș vrea să o primesc și eu. Poate ajungem și prin Laponia, că își doresc copiii noștri. Așa că noi suntem deschiși”, a completat Lorin Patache.

Pe site-urile de socializare există și grupuri internaționale pentru cei care vor să facă schimb de locuințe cu turiști din toate colțurile lumii. Vacanțele pot fi programate în același timp de proprietarii a două case sau în perioade diferite, în funcție de disponibilitatea turiștilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes