Connect with us
Publicitate

Util

Schimbări la Electrica

Publicat

pe

Transformări la distribuitorul de electricitate din Brașov, care va face parte din noua societate Distribuție Energie Electrică România SA (DEER). De la 1 ianuarie, conform unui anunț oficial, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud), din care face parte sucursala Brașov, a devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER).

Publicitate

Modificările au survenit în urma fuziunii prin absorbție dintre Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA (societate absorbantă) și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA (societăți absorbite). În urma fuziunii, noua societate a fost denumită Distribuție Energie Electrică România SA

„Toate drepturile și obligațiile societăților absorbite sunt transferate societății absorbante ca efect al fuziunii”, precizează o notificare emisă de SDEE Transilvania Sud. „În 2020, am finalizat procesul de fuziune a societăților de distribuție din cadrul Grupului, un alt pas care ne va ajuta să optimizăm activitatea. Începând cu 1 ianuarie, prin compania Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), vom continua să investim aceeași energie în proiectele și activitățile desfășurate!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Electrica.

Odată cu reorganizarea, la 1 ianuarie 2021, Electrica a închis toate casieriile de pe teritoriul României. Despre cum puteți plăti facturile în condițiile în care casieriile fizice ale Electrica au fost desființate puteți citi aici.

Publicitate

Electrica are, începând cu 1 ianuarie 2021, o singură companie de distribuție în loc de trei. Aceasta după ce a fost finalizată prima etapă a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER). Această companie devine cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 40.7% din teritoriul României.

Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud și a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuție Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație al Electrica S.A. în ședința din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

“Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distributie din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

Publicitate

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște și Focșani.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Însă cel mai mare acționar rămâne statul român, cu 48,8% din participații. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes