Connect with us
Publicitate

Util

Schimbare pentru șoferii români! Vor plăti o nouă taxă sau nu vor mai avea acces în unele zone ale orașelor. Braşovul, pe lista municipiilor unde se va aplica

Publicat

pe

O nouă taxă pentru șoferii români. Vor fi nevoiți să o plătească pentru a avea acces în anumite zone alte orașului, sau vor trebui să își lase mașina acasă.

Este vorba despre o nouă lege pentru creșterea siguranței în trafic și atingerea obiectivelor privind reducerea poluării, prin care Bucureștiul și anumite municipii mari vor trebui să stabilească, în următorii ani, zone cu emisii scăzute. Legea a fost oficializată cu câteva zile în urmă.

Publicitate

Astfel, în zonele bine stabilite de autorități, vor avea acces doar mașinile care respectă regulile zonei sau cele pentru care se plătește o taxă.

“În vederea limitării emisiilor provenite din transportul rutier și a îmbunătățirii calității aerului și sănătății populației se stabilesc zone cu nivel scăzut de emisii, denumite în continuare ZNSE”, se arată în legea 155/2023.

Potrivit legii, prin ZNSE se înțelege zona delimitată de către autoritatea publică locală în cadrul căreia se instituie restricții și/ sau taxare pentru accesul autovehiculelor, în vederea îmbunătățirii calității aerului.

Publicitate

În termen de cel mult doi ani, adică până în vara lui 2025, autoritățile vor trebui să stabilească zone cu nivel scăzut de emisii în București și în municipiile Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești și Timișoara.

Zonele, marcate cu indicatoare, vor fi de două tipuri:

  • ZNSE pentru care se stabilesc tarife de acces, caz în care autoritatea administrației publice locale care instituie aceste zone trebuie să implementeze mecanisme care să asigure accesul în mod controlat în interiorul lor;

  • ZNSE pentru care nu se stabilesc tarife de acces, ci doar reguli de acces, caz în care autoritatea administrației publice locale care instituie aceste zone nu trebuie să implementeze mecanisme care să asigure accesul în mod controlat în interiorul acestor zone (de exemplu, bariere de acces), dar trebuie să asigure controlul aleatoriu al accesului în aceste zone, prin intermediul poliției locale.

Șoferii români nu vor putea intra cu mașinile în zonele respective decât dacă vor respecta câteva condiții, scrie avocatnet.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes