Connect with us
Publicitate

Economic

Schaeffler România vrea să investească în noi linii de producție destinate domeniului căilor ferate

Publicat

pe

Publicitate

Schaeffler România, una dintre locațiile de top de producție ale Grupului Schaeffler, care produce la Brașov componente pentru sectorul auto, sectorul industrial și rulmenți grei pentru aplicații industriale, vrea să investească în capacități de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse, de exemplu în noi linii de producție cum ar fi cele destinate domeniul căilor ferate. La începutul acestui an compania are în vedere proiecte mari pentru clienți globali, despre care în acest moment poate spune că „vor ține de domeniul recordurilor mondiale în ceea ce privește domeniul de aplicație”, transmite transilvaniabusiness.ro.

Schaeffler România este una dintre locațiile de top de producție ale Grupului Schaeffler. Din 2002, compania produce la Braşov componente pentru sectorul auto, sectorul industrial și rulmenți grei pentru aplicații industrial cum ar fi parcuri eoliene, aplicatii Offroad, etc. Într-una dintre cele mai mari fabrici din țară, cu peste 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare și dezvoltare în Centrul de Inginerie Schaeffler România. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Schaeffler România și-a început activitatea în 2002, pe platforma fabricii Tractorul, in Brașov. În 2004, începe activitatea in propria locație, investiție de tip green field, cu sediul la Cristian.

Astăzi, după o investiție ce depășește 800 milioane euro, fabrica ocupă o suprafață de productie construită pe aproximativ 120.000 de metri pătrați și își desfășoară activitatea în 7 hale de producție. Schaeffler România a devenit treptat una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler, câștigând recunoaștere locală, națională și internațională din partea mediul economic, cum ar fi pentru contribuția la dezvoltarea regiunii, dar și din partea clienților globali ca furnizor auto și industrial de top.

Publicitate

„Având în vedere contextul actual trebuie să rămânem cât mai flexibili și să ne ajustăm capacitățile în funcție de noile cerințe din piață, atât în sectorul Automotive, cât și în sectorul Industrie. Una dintre investițiile importante este în capacități de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse, de exemplu în noi linii de producție cum ar fi cele destinate domeniul căilor ferate. Proiectele de automatizare continuă, susținând astfel prin digitalizare și Industry 4.0 creșterea productivității. De asemenea, la început de 2022 avem în vedere proiecte mari pentru clienți globali, despre care în acest moment vă putem doar spune că vor ține de domeniul recordurilor mondiale în ceea ce privește domeniul de aplicație. În 2021 ne-am consolidat și am crescut echipa Schaeffler România, o echipa unita și orientata spre rezultate, formată din peste 5.000 de angajați. Pentru 2022 estimăm o ușoară creștere a numărului de angajați. Continuăm să investim în calificare și dezvoltarea competențelor angajaților noștri, ținând cont de interesele lor de carieră, dar și de cerințele care vin dinspre business, facilitând posibilități de învățare pe tot parcursul vieții”.

„În primul rând, chiar dacă pare că lucrurile și-au revenit, trebuie să rămânem atenți la noile situații generate de această criză globală. Având în vedere incertitudinea persistentă în ceea ce privește evoluția ulterioară a pandemiei și de asemenea, în vederea unor noi măsuri de blocare pe anumite piețe, ar fi prematur să presupunem că această criză s-a încheiat. Prin urmare, trebuie să rămânem vigilenți și să continuăm să implementăm în mod consecvent măsurile adoptate pentru a consolida competitivitatea și capacitatea de a realiza oportunități de viitor”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes