Connect with us
Publicitate

Social

Schaeffler dezvoltă un program unic în ţară împreună cu elevii braşoveni

Publicat

pe

Clasele a IX-a și a X-a ale Campusului Tehnic Brașov construiesc 25 de imprimante 3D pe parcursul a 2 ani de studiu într-un proiect dezvoltat de Schaeffler România. Scopul proiectului este acela de a schimba modul tradițional de învățare al elevilor din învățământul profesional, cu un nou model în care digitalizarea joacă rolul central. În acest proiect sunt implicate 216 elevi și 13 instructori.

Proiectul dezvoltat de Schaeffler România este unic la nivel național, deoarece Centrul de Formare din Schaeffler România este prima instituție de acest gen în mediul pre universitar care a venit cu o astfel de inițiativă pentru elevii săi.

Proiectul îi impulsionează şi responsabilizează pe elevi

Claudiu Caia, şeful de birou al Centrului de Formare Profesională Schaeffler este convins că „un astfel de proiect îi va impulsiona pe elevi să fie mai atenți, mai conștiincioși și mai deschiși spre a învăța ceva nou, care îi va ajuta în cariera lor profesională”.

Publicitate

Acesta este completat de Andrei Hîrdea, instructor al aceluiaşi centru. „Fapul că elevii au șansa de a testa ce înseamnă realizarea unui produs de la 0, ca mai apoi să-i vadă utilitatea, îi responsabilizează să lucreze mai atent, să-și facă treaba bine din prima”, susţine instructorul Hîrdea.

Elevii sunt mândrii de realizările lor

Şi elevii participanţi la acest proiect sunt încântaţi de oportunitatea ivită şi realizează că acesta poate fi începutul unei cariere pentru ei. „Mie îmi place în acest proiect că putem să lucrăm în echipă, să colaborăm și să ne ajutăm reciproc. Ne împărțim sarcinile și astfel suntem mai eficienți”, susţine Dragoș Buzdugan, elev clasa în clasa a X-a implicat în acest proiect.

La rândul său, Petcu Vlad, elev în clasa a IX-a, participant şi el la proiect, susţine că „prin realizarea acestor componente îmi dau seama cât de importantă este construirea unui produs de calitate, pentru ca la final să pot fii mândru de munca mea”.

Alexandra Ghidion

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes