Connect with us
Publicitate

Social

Scenariu de film în Brașov. Rețeaua prostituatelor care iși drogau clienții și le furau banii și bijuteriile din casă. Doi „pești” le asigurau scăparea

Avatar

Publicat

pe

Patru prostituate din Brașov și doi „pești” ai acestora au fost condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea pentru tălhărie calificată și complicitate la această infracțiune. Faptele infracționale au avut loc în luna iunie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată în 19 aprilie 2021 de către Curtea de Apel Brașov.

Procesul s-a derulat rapid pentru că cei șase au recunoscut faptele. Chiar și în aceste condiții, patru dintre inculpați au primit pedepse cu executare. Astfel, Ardelean Lidia Ionela (38 ani) a fost condamnata la 3 ani și 2 luni în regim de detenție, Gerebenes Larisa (33 ani) a primit 4 ani și 10 luni după gratii, Cara Lenuța Alina (22 ani) a fost condamnata la 3 ani de închisoare cu suspendare, Rotbasan Ana Maria (30 ani) s-a ales cu 3 ani și 3 luni cu executare, iar „peștii” Kalanyos Gigi (38 ani) și Gîndac Marian (32 ani) au primit 2 ani și 4 luni cu suspendare, respectiv 3 ani cu executare.

Potrivit rechizitoriului, cele patru femei se cunoșteau de aproximativ 1 an, acestea ocupandu-se cu practicarea prostituției în zona Gării Brașov. Inculpatul Kalanyos Gigi este concubinul inculpatei Cara Lenuța Alina. În același anturaj de afla și inculpatul Gîndac Marian.

Publicitate

Cei cinci și-au dezvoltat un mod de operare ingenios, în sensul că se întâlneau în zona Gării Brașov, unde femeile racolau bărbați cu vârstă înaintată în scopul întreținerii de relații sexuale, după care se deplasau la locuință acestora, fiind transportate de inculpatul Kalanyos Gigi cu autoturismul. Ulterior, după inducerea persoanelor vătămate a unei stări de inconștienta cu ajutorul unor medicamente, femeile furau bunuri și valori din locuință acestora, fiind preluate ulterior de același bărbat care le asigura scăparea.

Substanțele folosite pentru adormirea persoanelor vătămate sunt medicamente „Rivotril”, care erau procurate de către Gerebenes Larisa. Aceasta, pe fondul bolii de care suferă, deține rețetă pentru un astfel de medicament. Rivorilul (clonazepamul) este un medicament din clasa benzodiazepinelor folosit în tratamentul epilepsiei. Potrivit prospectului, acesta nu se administrează împreună cu alcool, iar în cazul ingerării mai multor comprimate, poate determina stări de somnolență, confuzie și lipsa de coordonare. Medicamentul are mai multe reacții adverse și contraindicații în ceea ce privește administrarea.

Publicitate

Cum au avut loc faptele de tălhărie

Prima lovitura a avut loc în seara zilei de 3 iunie 2020. După adormirea victimei aflată cu una dintre cele patru prostituate, au intrat în locuința acestuia și celelalte trei au sustras sumele de 82.600 lei, 600 euro și aproximativ 100 USD. În noaptea de 5/6 iunie 2020, două dintre cele patru prostituate au încercat să sustragă din apartamentul unui alt bărbat sume de bani sau alte bunuri, dar nu au găsit nimic. Și acesta a fost adormit cu ajutorul medicamentelor.

În noaptea de 7/8 iunie 2020, femeile au furat din locuință unei alte victime mai multe bijuterii din aur și din argint, respectiv un inel de aur de damă cu forme împletite în partea superioara, o pereche de cercei având o piatră roșie în partea superioară, un lănțișor de aur împletit în formă plată, un inel de argint de damă cu o piatră albă pe partea superioară, un ceas marca Swatch, 15-20 de sticle de vin vechi și whiskey marca „JB” și „Ballantines”, o geacă, o pălărie bărbătească și suma de 100 lei. În 9 iunie 2020 a avut loc ultima lovitură, victima acestora fiind tâlhărit de suma de aproximativ 150 lei și două carduri (unul bancar și unul cu tichete de masă).

Publicitate

Ulterior, în urma plângerilor depuse de primele victime, poliția a intrat pe fir și i-a reținut pe toți cei șase infractori în 10 iunie 2020.

Ce a spus prima victimă a prostituatelor

Primul bărbat tâlhărit de prostituate a declarat că la data de 3 iunie 2020, aflandu-se în zona Gării la o farmacie, a fost abordat de o femeie necunoscută, care avea o cicatrice pe obrazul stâng și care i-a propus să întrețină relații sexuale.

Publicitate

Victima nu a dat curs acestei solicitări, context în care persoana în cauza a făcut referire la o fată mai tânără care să presteze servicii sexuale. Bărbatul a fost de acord cu această propunere, astfel că s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul său, fiind însoțit de prostituată. Conform aceleiași declarații, înainte de a intra în locuință, bărbatul i-a înmânat tinerei suma de 20 lei pentru a-și cumpăra țigări. Femeia a revenit la scurt timp, iar în decursul serii au consumat cafea și whiskey.

În continuare, a relatat că la un moment dat a sunat la ușa de la intrare o vecină, iar bărbatul s-a îndreptat spre ușa de acces în locuință, după care a continuat conversația cu prostituata, consumând băuturile pregătite. În timpul cât bărbatul a lipsit, prostituata i-a pus medicamentele în băutură.

După aceste evenimente, victima și-a amintit că s-a trezit în dimineața zilei următoare în baie și s-a lovit în zona capului în timp ce încercă să se ridice, fiind găsită de membrii familiei și transportat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale. A declarat că i-au fost sustrase din locuință sumele de 80.000 lei, 600 euro și aproximativ 100 dolari, care se aflau într-o cutie metalică în dulap, și 2.600 lei dintr-o cutie tip carte.

Publicitate

Modul de operare

Anchetatorii au făcut, inițial, cercetări în legătură cu inculpata Gerebenes Larisa pe baza cărora s-a configurat un mod de operare al acesteia. Astfel, s-a stabilit că femeia comite furturi din locuință și tălharii, respectiv abordează persoane în vârstă sub pretextul întreținerii de relații sexuale contracost, după care se deplasează la domiciliul acestora, unde, folosind medicamente pe care le pune în băutură victimelor pentru a deveni inconștiente, le sustrage diverse sume de bani și bunuri din locuință. Parcursul anchetei a relevat implicarea și a celorlalte trei femei, cercetările ducând, în final, și la cei doi bărbați, respectiv „peștii” prostituatelor.

Femeile au mai fost obligate să plătească despăgubiri civile de circa 50.000 de lei către două dintre victimele lor. Pe parcursul anchetei și a procesului au plătit o parte din prejudiciul provocat bărbaților ademeniți cu favoruri sexuale.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Incidența scade la 1,21 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,00 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Joi, 13 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,21, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Fundata, și anume 2,72 la mie.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate

Publicitate
Citește mai mult

Social

Cea mai mare rezervație cu narcise din Europa se află în județul Brașov

Redactia Brasov

Publicat

pe

În munții Făgărași, la câțiva kilometri de Satul Vad, se găsește o pădure dumbrăvită cu stejari și cu poieni de narcise. Stejarii sunt seculari din specia Quercus Robur, iar poienile cu narcise se întind pe o suprafață de 190 de hectare.

Rezervația naturală Dumbrava Vădului sau “Dumbrava cu coprine”, așa cum se mai numește datorită faptului că narciselor li se mai spune și coprine,este cea mai mare rezervație naturală de narcise sălbatice din Europa. Acest spațiu a fost declarat arie naturală protejată prin Legea nr. 5 din 06.03.2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate.

În poienile cu narcise de la Dumbrava Vădului există șase clase de habitate naturale de interes comunitar (Păduri dacice de stejar și carpen; Păduri ripariene mixte cu Quercus robur, Ulmus laevis, Fraxinus excelsior sau Fraxinus angustifolia; Comunități de lizieră cu ierburi înalte higrofile de la nivelul câmpiilor, până la cel montan și alpin; Pajiști cu Molinia pe soluri calcaroase, turboase sau argiloase; Pajiști aluviale din Cnidion dubii și Pajiști de altitudine joasă) ce adăpostesc și conservă o gamă diversă de floră spontană și asigură condiții prielnice de viețuire mai multor specii din faună sălbatică.

Publicitate

Flora este constituită din diferiţi arbori și arbuşti: stejar,carpen, specii de Fraxinus augustifolia și Fraxinus excelsior, ulm-de-câmp, velniș, salcie târâtoare , măceș sau mur. Fauna este una diversificată și bine reprezentată de o gamă diversă de mamifere, păsări, reptile, broaște și insecte, unele fiind chiar protejate prin lege. Cateva exempe de păsări din preajma poienii sunt: ciuful-de-pădure, corbul, porumbelul,sticletele,pupăza, pitulicea si multe altele.

Narcisa face parte din familia Amaryllidacee şi este o specie din genul Narcissus, gen originar din nordul Africii, regiunile mediteraneene și Europa Centrală. Sunt cunoscute aproximativ 32 de specii de narcise. In rezervația naturală de la Dumbrava Vadului se gasesc specii de Narcissus poeticus (narcisă albă), Narcissus stellaris, Narcissus radiiflorus (coprine) sau Narcissus seriotinus.

Publicitate

În Poiana Narciselor s-a filmat și un episod din filmul „Neamul Şoimăreştilor“ ecranizare după romanul cu acelaşi nume al lui Mihail Sadoveanu. Iar in fiecare an, la 21 mai, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena,in poiana se organizează Festivalul Narciselor, un festival de etnologie şi folclor, însotit şi de o mare serbare câmpenească a sătenilor din zonă.

Narcisa este o floare despre care se spun multe legende
Una dintre legendele care au în prim plan narcisa, vine din mitologia greacă. Se spune că narcisa vine de Narcissus, tânărul care s-a îndrăgostit de el însuși atunci când și-a văzut reflexia într-un lac. Narcissus a alunecat în râu, fascinat de frumusețea lui și a murit. În locul acestuia, se spune că a apărut o narcisă.

O altă legendă, de data aceasta religioasă, spune că narcisa a fost prima floare care a înflorit în grădina Ghetsemani atunci când a înviat Iisus. În plus, se spune că ultima cină pe care Iisus a luat-o alături de apostolii săi a fost în perioada în care au înflorit narcisele, motiv pentru care reprezintă un mare simbol pascal.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Social

Raed Arafat: „Oamenii să nu creadă că dacă județele au ajuns pe verde nu mai trebuie să se vaccineze”

Redactia

Publicat

pe

Șeful DSU Raed Arafat a spus marți seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020 și că toate județele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat.

Acesta a explicat că și procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condițiile în care în trecut se înregistrau procente chiar și de 25 sau 26%.

Publicitate

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a mai spus șeful DSU, la Digi 24.

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge „la mai bine”.

Publicitate

Raed Arafat susține că unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei perioade este renunțarea la vaccinare, ce s-ar putea petrece în momentul în care oamenii se relaxează, văzând că toate județele din țară au ajuns în scenariul verde.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a precizat secretarul de stat.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>