Connect with us
Publicitate

Social

Scenariu de film în Brașov. Rețeaua prostituatelor care iși drogau clienții și le furau banii și bijuteriile din casă. Doi „pești” le asigurau scăparea

Publicitate

Publicat

pe

Patru prostituate din Brașov și doi „pești” ai acestora au fost condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea pentru tălhărie calificată și complicitate la această infracțiune. Faptele infracționale au avut loc în luna iunie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată în 19 aprilie 2021 de către Curtea de Apel Brașov.

Publicitate

Procesul s-a derulat rapid pentru că cei șase au recunoscut faptele. Chiar și în aceste condiții, patru dintre inculpați au primit pedepse cu executare. Astfel, Ardelean Lidia Ionela (38 ani) a fost condamnata la 3 ani și 2 luni în regim de detenție, Gerebenes Larisa (33 ani) a primit 4 ani și 10 luni după gratii, Cara Lenuța Alina (22 ani) a fost condamnata la 3 ani de închisoare cu suspendare, Rotbasan Ana Maria (30 ani) s-a ales cu 3 ani și 3 luni cu executare, iar „peștii” Kalanyos Gigi (38 ani) și Gîndac Marian (32 ani) au primit 2 ani și 4 luni cu suspendare, respectiv 3 ani cu executare.

Potrivit rechizitoriului, cele patru femei se cunoșteau de aproximativ 1 an, acestea ocupandu-se cu practicarea prostituției în zona Gării Brașov. Inculpatul Kalanyos Gigi este concubinul inculpatei Cara Lenuța Alina. În același anturaj de afla și inculpatul Gîndac Marian.

Cei cinci și-au dezvoltat un mod de operare ingenios, în sensul că se întâlneau în zona Gării Brașov, unde femeile racolau bărbați cu vârstă înaintată în scopul întreținerii de relații sexuale, după care se deplasau la locuință acestora, fiind transportate de inculpatul Kalanyos Gigi cu autoturismul. Ulterior, după inducerea persoanelor vătămate a unei stări de inconștienta cu ajutorul unor medicamente, femeile furau bunuri și valori din locuință acestora, fiind preluate ulterior de același bărbat care le asigura scăparea.

Publicitate

Substanțele folosite pentru adormirea persoanelor vătămate sunt medicamente „Rivotril”, care erau procurate de către Gerebenes Larisa. Aceasta, pe fondul bolii de care suferă, deține rețetă pentru un astfel de medicament. Rivorilul (clonazepamul) este un medicament din clasa benzodiazepinelor folosit în tratamentul epilepsiei. Potrivit prospectului, acesta nu se administrează împreună cu alcool, iar în cazul ingerării mai multor comprimate, poate determina stări de somnolență, confuzie și lipsa de coordonare. Medicamentul are mai multe reacții adverse și contraindicații în ceea ce privește administrarea.

Cum au avut loc faptele de tălhărie

Prima lovitura a avut loc în seara zilei de 3 iunie 2020. După adormirea victimei aflată cu una dintre cele patru prostituate, au intrat în locuința acestuia și celelalte trei au sustras sumele de 82.600 lei, 600 euro și aproximativ 100 USD. În noaptea de 5/6 iunie 2020, două dintre cele patru prostituate au încercat să sustragă din apartamentul unui alt bărbat sume de bani sau alte bunuri, dar nu au găsit nimic. Și acesta a fost adormit cu ajutorul medicamentelor.

În noaptea de 7/8 iunie 2020, femeile au furat din locuință unei alte victime mai multe bijuterii din aur și din argint, respectiv un inel de aur de damă cu forme împletite în partea superioara, o pereche de cercei având o piatră roșie în partea superioară, un lănțișor de aur împletit în formă plată, un inel de argint de damă cu o piatră albă pe partea superioară, un ceas marca Swatch, 15-20 de sticle de vin vechi și whiskey marca „JB” și „Ballantines”, o geacă, o pălărie bărbătească și suma de 100 lei. În 9 iunie 2020 a avut loc ultima lovitură, victima acestora fiind tâlhărit de suma de aproximativ 150 lei și două carduri (unul bancar și unul cu tichete de masă).

Ulterior, în urma plângerilor depuse de primele victime, poliția a intrat pe fir și i-a reținut pe toți cei șase infractori în 10 iunie 2020.

Publicitate

Ce a spus prima victimă a prostituatelor

Primul bărbat tâlhărit de prostituate a declarat că la data de 3 iunie 2020, aflandu-se în zona Gării la o farmacie, a fost abordat de o femeie necunoscută, care avea o cicatrice pe obrazul stâng și care i-a propus să întrețină relații sexuale.

Victima nu a dat curs acestei solicitări, context în care persoana în cauza a făcut referire la o fată mai tânără care să presteze servicii sexuale. Bărbatul a fost de acord cu această propunere, astfel că s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul său, fiind însoțit de prostituată. Conform aceleiași declarații, înainte de a intra în locuință, bărbatul i-a înmânat tinerei suma de 20 lei pentru a-și cumpăra țigări. Femeia a revenit la scurt timp, iar în decursul serii au consumat cafea și whiskey.

În continuare, a relatat că la un moment dat a sunat la ușa de la intrare o vecină, iar bărbatul s-a îndreptat spre ușa de acces în locuință, după care a continuat conversația cu prostituata, consumând băuturile pregătite. În timpul cât bărbatul a lipsit, prostituata i-a pus medicamentele în băutură.

După aceste evenimente, victima și-a amintit că s-a trezit în dimineața zilei următoare în baie și s-a lovit în zona capului în timp ce încercă să se ridice, fiind găsită de membrii familiei și transportat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale. A declarat că i-au fost sustrase din locuință sumele de 80.000 lei, 600 euro și aproximativ 100 dolari, care se aflau într-o cutie metalică în dulap, și 2.600 lei dintr-o cutie tip carte.

Modul de operare

Publicitate

Anchetatorii au făcut, inițial, cercetări în legătură cu inculpata Gerebenes Larisa pe baza cărora s-a configurat un mod de operare al acesteia. Astfel, s-a stabilit că femeia comite furturi din locuință și tălharii, respectiv abordează persoane în vârstă sub pretextul întreținerii de relații sexuale contracost, după care se deplasează la domiciliul acestora, unde, folosind medicamente pe care le pune în băutură victimelor pentru a deveni inconștiente, le sustrage diverse sume de bani și bunuri din locuință. Parcursul anchetei a relevat implicarea și a celorlalte trei femei, cercetările ducând, în final, și la cei doi bărbați, respectiv „peștii” prostituatelor.

Femeile au mai fost obligate să plătească despăgubiri civile de circa 50.000 de lei către două dintre victimele lor. Pe parcursul anchetei și a procesului au plătit o parte din prejudiciul provocat bărbaților ademeniți cu favoruri sexuale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes