Connect with us
Publicitate

Social

Scandalul la Aeroportul Braşov nu se mai termină. Alexandru Anghel: „Nu am primit un document oficial care să ateste faptul că din 15 ianuarie programul este de 16 ore, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe”

Publicat

pe

Reprezentantul ROMATSA din CA-ul aeroportului a încercat să îl demită pe Alexandru Anghel. Directorul AIBG aşteaptă şi acum o adresă oficială privind programul de 16 ore al aeroportului

Publicitate

Chiar dacă până acum lăsau de înţeles că formează o echipă, directorul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel, are o relaţie tensionată cu reprezentantul ROMATSA din Consiliul de Administraţie al aeroportului, Daniel Micu. De altfel, acesta din urmă chiar a avut o tentativă de demitere a lui Anghel, care, însă, a eşuat.

Mai exact, Alexandru Anghel a declarat confotm bzb.ro „în urmă cu o săptămână au încercat să mă destituie. În primă fază, domnul Micu m-a propus să demisionez, lucru pe care nu l-am acceptat. A urmat o tentativă prin Consiliul de Administraţie, însă nu s-a ajuns la vot, după ce le-am demonstrat că procedura este ilegală. Nu exista o convocare, nu erau documente justificative. În timpul şedinţei a vorbit domnul Micu. Nici măcar nu am fost lăsat să vorbesc, când domnul Micu a cerut să se voteze. În acel moment, ceilalţi membri ai consiliului au constatat că nu este în regulă, astfel că procedura nu a fost finalizată”, a spus Anghel.

Ce i s-a reproşat directorului Aeroportului

Publicitate

Alexandru Anghel ne-a declarat un reproş care i s-a adus a fost că nu a făcut parcarea funcţională. „Mi s-a spus că în acest fel am adus un prejudiciu aeroportului. Eu am recepţionat parcarea nefuncţională şi a fost nevoie de o rescriere a programelor informatice, pentru a se putea face tranzacţiile. Apoi, mi s-a reproşat că nu funcţionează staţiile de încărcare a maşinilor electrice. Şi acum încercăm să procurăm nişte componente din China, pentru a le putea pune în funcţiune”, a spus Anghel.

„Încă din luna iunie le-am transmis adrese prin care am solicitat prelungirea programului”.

De asemenea, directorul a ridicat şi problema programului şi a certificării aeroportului, astfel încât să fie permisă aterizarea în condiţii de vizibilitate redusă.

„Documentaţiile pentru certificare sunt plecate la ROMATSA de mai bine de o lună şi jumătate. De asemenea, pentru extinderea programului am transmis numeroase adrese, la care, fie nu am primit răspuns, fie mi s-a răspuns într-un mod pe care nu vreau să îl comentez. Încă din luna iunie le-am transmis adrese prin care am solicitat prelungirea programului aeroportului. În schimb, au apărut declaraţii în presă prin care cei de la ROMATSA au spus că programul nu a fost prelungit pentru că nu a vrut directorul”, a continuat Anghel.

Mai mult, el a menţionat că în acest moment nu există un document oficial care să ateste faptul că din 15 ianuarie 2024 programul Aeroportului Internaţional va fi de 16 ore. „Nu am primit un document oficial în acest sens, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe”, a mai spus Anghel.

Publicitate

Nu în ultimul rând, Anghel a spus că, în mod normal, „ar trebui ca toţi să fim egali şi să lucrăm în interesul pasagerilor şi a companiilor aeriene. Cel puţin eu aşa am procedat. Am gândit schema de extindere a programului în urma consultărilor cu operatorii”.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este singurul din ţară care a fost dotat cu infrastructura necesară dirijării zborurilor de către administraţia judeţeană nu de către ROMATSA, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor aeroporturi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes