Connect with us
Publicitate

Eveniment

Scandalul în urma căruia Facebook ar putea dispărea din Europa

Publicat

pe

Europenii ar putea rămâne fără Facebook. Compania a anunțat că s-ar putea retrage din spațiul comunitar după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene i-a interzis să mai transfere datele utilizatorilor UE în Statele Unite. Argumentul a fost că datele nu sunt suficient de bine protejate de curiozitatea serviciilor de informații americane. Doar că aceste transferuri, susține Facebook, sunt esențiale pentru funcționarea platformei. Așadar în lipsa lor, nu-și mai poate continua activitatea în Europa, notează BZI.ro.

Publicitate

Alex Bălan, specialist în securitate cibernetică, a explicat la Digi24 care este miza acestei dispute. „Este platforma lor, o pot face disponibilă cui doresc dânșii. Dar trebuie să înțelegem că aceste reglementări din UE nu se aplică doar celor de la Facebook, se aplică tuturor companiilor care gestionează datele cetățenilor Uniunii Europene. Iar Facebook trebuie să se conformeze acestor norme. Cea mai comună practică este ca o astfel de companie să-și replice infrastructura din SUA în Europa, astfel încât să se asigure că datele utilizatorilor din UE sunt gestionate în Europa”, a spus el.

Bălan spune că normele GDPR chiar ajută la protejarea datelor cetățenilor UE și obligă companiile să gestioneze datele utilizatorilor cu mult mai multă răspundere.

El adaugă că de cele mai multe ori oameni aleg să-și expună informațiile. „Ceea ce pun pe Facebook, ceea ce pun online va rămâne întotdeauna acolo și s-ar putea să-i bântuie peste câțiva ani”, spune Bălan.

Publicitate

În ceea ce privește siguranța datelor personale pe care noi le credem ținute secrete, Bălan spune: „în primul rând, există sisteme automatizate care se uită în toate conversațiile oamenilor, inclusiv în platformele de e-mail, iar companiile susțin că aceste sisteme sunt doar automate, iar angajații lor nu pot să acceseze conținutul conversațiilor. Nu vom ști niciodată, vom afla doar din analiza pe care o fac experții în securitate din când în când și din rapoartele de transparență pe care aceste companii – din păcate nu toate – le publică”.

sursa: bzi.ro

foto: investopedia.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes