Connect with us
Publicitate

Sport

Scandalul din fotbalul braşovean nu se mai termină. Fotbaliștii Coronei cer primarului să facă publice salariile lor şi bugetul secţiei de fotbal

Redactia Brasov

Publicat

pe

De câteva zile subiectul sportului braşovean este asemănător unui butoi cu pulbere care stă să bubuie în orice clipă. Primarul Braşovului, Allen Coliban, a afirmat că buget anual al clubului Corona este în jur de 20 de milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro, şi că în acest an nu are cum să se regăsească această sumă în vistieria clubului. Zilele trecute în presă au apărut informaţii cum că doar la secţia de fotbal ar fi bugetul anual de 600.000 de euro.

Din acel moment pare că iubitorii sportului din oraş sunt împărţiţi în două tabere: unii spun că e prea mare bugetul şi ar trebui diminuat, sau cheltuiţi banii cu cap, alţii, cum sunt suporterii echipei de hochei spun că banii chiar dacă sunt mulţi, sunt plătiţi unor jucători valoroşi care fac performanţă.

Cu toate acestea, cele mai mari controverse sunt legate de clubul de fotbal seniori al Coronei. Asta pentru că deşi este clubul primăriei, nimeni nu ştie câţi bani mănâncă. Ce se ştie sunt doar speculaţiile şi informaţiile cum că anul trecut clubul a cheltuit cei 600.000 de euro.

Publicitate

Pentru a înlătura orice fel de speculaţii, jucătorii echipei cer primarului să facă publice salariile lor, şi spun că în medie anul trecut au primit în jur de 2.700 de lei lunar, un salariu decent pentru un sportiv.

Fotbaliştii împreună cu antrenorii lor au făcut un calcul din care reiese că pentru CSM Corona Braşov, clubul de fotbal seniori, anul trecut sau cheltuit 230.000 de euro.

Publicitate

În acest sens, clubul de fotbal a emis un comunicat de presă, semnat de antrenori şi jucători. Aceştia cer explicaţii primarului şi consiliului local, şi cer să se facă publice salariile lor pentru a vedea cât este cu adevarat bugetul.

Redăm integral comunicatul echipei de fotbal seniori CSM CORONA BRASOV

Catre,

Publicitate

Primarul Allen Coliban ,Consiliul local, Presedintele Clubului CSM CORONA BRASOV, ziarele locale si presa nationala de specialitate.

Stim ca banul public trebuie cheltuit cu grija, de aceea va solicitam sa faceti publice veniturile salariale nete pe anul calendaristic 2020 ale echipei de fotbal CSM CORONA BRASOV ,pentru a putea opri dezinformarea aparuta in presa locala, presa nationala de specialitate si pe retelele de socializare.

Dorim ca acest lucru sa se faca inaintea dezabterii publice sau in timpul acesteia cu contractele pe masa.

Despre noi :

-suntem angajati ai clubului , nu membrii de partid, poate unii dintre noi v-am si votat;

-suntem echipa de pe locul I in seria a V-a, cu 26 de puncta, golaveraj 22-7;

Publicitate

-din 100 de echipe inscrise in Liga a III-a suntem pe locul 4 ca numar de puncte, victorii, golaveraj,etc…

Pentru a veni in sprijinul acestei idei, noi am facut o analiza financiara primara pe anul calendaristic 2020.

 Salarii -> pana in Septembrie 2020 media salariala (suma tuturor veniturilor nete aferente contractelor de activitate sportive impartita la numarul de persoane) a fost de 2000 ron.

 Va reaminitim ca in lunile Martie, Aprilie, Mai 2020 salariile au fost de 75% din venitul lunar , bani inacasati de la stat, datorita situatiei de pandemie.

34 persoane * 2.000 ron * 5 luni (ianuarie, februarie, iunie, iulie, august) = 340 000 lei => aprox .68.000 euro.

 Incepand cu luna Septembrie 2020 contractele jucatorilor au crescut datorita intelegerilor contractuale si a primei de obiectiv stipulate in Regulamentul de ordine interioara, acesta a fost impartita pe parcursul a 12 luni.

Media salariala a crescut la 2.700 ron/net.

34 persoane * 2700 ron * 4 luni (septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie) = 367.200 ron => aprox. 70.000 euro

 In anul 2020 echipa a sustinut 14 jocuri:

  • 8 jocuri acasa * 4.000 ron arbritaj = 32.000 ron => aprox 6.500 euro

La jocurile de acasa echipa a stat in cantonament cate o noapte :

  • 8 jocuri * 4.000 ron (cazare + 3 mese) = 32.000 ron => 6.500 euro

Jocuri in deplasare :

  • 6 jocuri * 4.000 ron (cazare + masa) = 32.000 ron => 6.500 euro
  • Transportul: 6 deplasari * 5.4lei/km = aprox 3.500 euro

Echipament de joc, de antrenament, de prezentare = 15.000 euro.

In acest an, echipa a efectuat 2 cantonamente

  • Ludus – meci de baraj ->promovare in Liga a III-a => 7.500 euro
  • Targu Secuiesc cantonament pregatire centralizata 2 saptamani = > 12.000 euro

Cheltuielile cu testele Covid au fost acoperite de Federatia Romana de Fotbal ,care a virat in conturile clubului suma de 5.000 euro.

Impozitul de 16% aferent salariilor celor 34 de persoane este calculate la minim pe economie si achitat de club = 25.000 euro/an

Alte cheltuieli aferente jocurilor amicale, masa, transport = aprox .10.000 euro

Total cheltuieli pe anul 2020 cu echipa de fotbal de seniori = 230.300 euro

Toate cheltuielile cu cazare, masa, transport si echipament sunt facute prin achiztie publica SAP.

Va aducem la cunostinta dl. Primar ca ati anuntat un buget de 4.000.000 euro la Clubul CSM CORONA BRASOV, asadar procentual echipa de fotbal de seniori a cheltuit 5.75% din bugetul anuntat si alocat clubului CSM CORONA BRASOV care are doar 3 sectii cu echipe de seniori: handbal, fotbal si hochei.

Publicitate

Pentru dvs .si consilierii locali avem 6 intrebari:

1. Ce este mai pagubos, sa creezi o echipa de fotbal (cu rezultate bune), locuri de munca sau sa defiintezi o sectie sau chiar un club intreg.

2. In campania electorala de anul trecut, criticati faptul ca pleaca copiii din Brasov daca se desfinteaza echipa de fotbal unde vor putea juca?

3. Nu prin „mana” dvs si a consilierilor locali se hotarasc ocupantele locurilor de baraj pentru Liga a ll-a? În sport performanta se face prin rezultate pe teren, nu in culise.

4. Credeti ca rolul dvs si al consilierilor este de a corecta, a mentine, a imbunatati sau de a DISTRUGE/DESFINTA

5. Cum va puteti da seama daca echipa de fotbal are suporteri sau nu, stiind faptul ca din luna Martie 2020 este criza Pandemica Covid 19.

6. Doriti fotbal in Brasov fara datorii?

Asteptam cu interes raspunsul dvs.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Dinamo îşi deschide academie de fotbal la Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ionel Dănciulescu a anunțat că se vor deschide mai multe academii în țară, după cea de la București. Legenda lui Dinamo va inaugura azi academia lui Dinamo de la Brașov, iar în următoarea perioadă „câinii” vor face același lucru în mai multe orașe mari din țară. Este un proiect unic pentru România”, a dat asigurări Ionel Dănciulescu, pentru ProSport.

După ce au deschis academia de la București, „câinii” au planuri și mai mari.

Dinamo, plan fabulos! Azi se deschide Academia de la Brașov, urmează și altele: „Este un proiect unic!”

Publicitate

„În următoarea perioadă, Dinamo va avea mai multe Academii în țară. Este un proiect unic pentru România! Azi deschidem Academia de la Brașov, vor urma și altele. Este o bază frumoasă, unde se poate face performanță. Deja se pot face înscrieri. Așteptăm puștii dinamoviști la fotbal! Ne ocupăm și de echipele pentru Liga Elitelor, aici vor fi jucători de 15, 16, 17 și 18 ani”, a spus Ionel Dănciulescu, pentru ProSport.

Foarte iubit de fanii lui Dinamo, „Săgeată” lucrează cu mai mulți jucători de 13 și 14 ani și este dornic să pună umărul la renașterea „câinilor”.

Publicitate

Marius Niculae a fost adus la Dinamo la insistențele lui Ionel Dănciulescu.

„Contează integrarea copilului în societate, în colectivitate, ca el să se dezvolte frumos, să vină cu drag la antrenament. Antrenorii nu au voie să aibă un limbaj care nu este adecvat. Vrem să fie, într-o oarecare măsură, cum se întâmplă afară”, spunea fostul mare atacant al lui Dinamo pentru ProSport, anul trecut, atunci când a fost numit manager general al Academiei.

Publicitate
Citește mai mult

Sport

Braşoveanul Dan Gîrtofan, liderul Campionatului Național de Raliuri, a câştigat Shakedown-ul Raliului Harghitei

Redactia Brasov

Publicat

pe

În această dimineață, la Forțeni, pe un traseu în lungime de 2,8 km, s-a desfășurat Shakedown-ul ediției cu numărul 29 al Raliului Perla Harghitei. Cel mai bun timp a fost obținut de Dan Gîrtofan, liderul Campionatului Național de Raliuri. Acesta a reușit un timp de 1:27,8 la cea de-a treia trecere și a avut două performanțe pe care celelalte echipaje nu au reușit să le depășească.

Bogdan Marișca, pilotul numărul unu al Napoca Rally Academy la această întrecere, în absența campionului în exercițiu, Simone Tempestini, a fost creditat cu al doilea timp, 1:29,8, rezultat obținut la ultima sa trecere. Poziția a treia i-a revenit lui Bogdan Năstase, care, cu 1:31,1, a fost mai rapid cu nouă zecimi decât pilotul maghiar David Botka (1:32,0).

În această după-amiază debutează competiția propriu-zisă. Startul primei mașini este programat la ora 15, în timp ce al primei speciale, Liban, la 15.53.

Publicitate

Program Raliul Perla Harghitei 2021- Vineri, 7 mai 2021:

15:53 – PS1 „Liban” – 12,10 km

Publicitate

16:41 – PS2 „Bucin I” – 10,80 km

17:09 – PS3 „Bucin II” – 11,40 km – Transmis pe canalele FRAS și LookSport

Competiția contează ca etapă în Campionatul Național de Raliuri Betano, Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt Betano, Campionatul Național Rally 2 Betano și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Sport

Braşoveanul Nicolae Negumereanu, singurul român din UFC, se pregăteşte de o luptă la Las Vegas

Redactia Brasov

Publicat

pe

Viceprimarul Sebastian Rusu s-a întâlnit astăzi cu Nicolae Negumereanu, singurul* sportiv român din UFC la masculin, cea mai importantă promoție MMA din lume, pentru a-i ura succes în următoarea sa confruntare. Brașoveanul va lupta pe 19 iunie cu americanul Aleksa Camur, în UFC Apex, în gala din Las Vegas. Camur este cu un an mai tânăr decât românul și are doar 6 victorii în șapte meciuri.

video

„Azi am venit la sala unde se antrenează sportivul brașovean Nicolae, Negumereanu, un sportiv brașovean care va urma să dispute un meci în gala UFC, în Las Vegas, în America, în data de 19 iunie. Sunt mândru că avem un brașovean care să ne reprezinte la nivel mondial și să ne facem cunoscuți pe harta acestui sport de contact. Este singurul sportiv român care a ajuns la acest nivel în acest sport. În numele municipalității doresc să-i urez noroc, multă baftă! Îl așteptăm să se întoarcă victorios și să ne mândrim cu el ca sportiv brașovean, în acest eveniment frumos din Las Vegas“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Negumereanu este brașovean, are 26 de ani, este legitimat la Dinamo Brașov și are un palmares remarcabil în cariera sa de profesionist MMA, pe care a început-o în 2016: 9 victorii înainte de expirarea timpului (6 prin KO) și o singură înfrângere. Brașoveanul a pierdut în ultimul său meci, din martie 2019, în faţa rusului Saparbeg Safarov, cu care a concurat în debutul său în UFC, la categoria semigrea. Pentru meciul din iunie, Negumereanu este antrenat de Ninel Ianculescu, Tudor Moga și Eugen Stanciu, iar managerul echipei este Sebastian Vieru.

Publicitate

„La acest meci mă duc cu speranța să câștig – și-o să câștig, sută la sută, o să vedeți asta – și să continui, să câștig cât mai multe meciuri în promoția asta, să pot să lupt pentru centura mondială. Vreau să aduc centura mondială în România și în Brașov“, ne mărturisește Nicolae Negumereanu.

S-a apucat de MMA inspirat de boxerul Lucian Bute, care era atunci „pe val“, și de Sandu Lungu, care i-a devenit ulterior antrenor și prieten. Un sportiv, ca să ajungă la un asemenea nivel, face foarte multe sacrificii. „Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament – ăsta, în ziua respectivă, era al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume“, spune Negumereanu, care se antrenează minimum două ore pe zi, iar dacă se pregătește în mod special pentru meciuri, are trei antrenamente pe zi, minimum 6 ore în total.

Publicitate

„UFC este cea mai importantă promoție de pe glob în MMA și de aceea și nivelul concurenților este foarte ridicat. Eu și prietenii și colegii mei, ceilalți doi antrenori, considerăm că este destul de pregătit, dacă nu chiar 101% pregătit pentru următoarea confruntare. Pregătirea înseamnă ore întregi, zilnic, acordate antrenamentului, înseamnă multe sacrificii financiare, morale, sufletești. Ținând cont că este un mix de arte marțiale, este nevoie de un antrenor pentru fiecare sport care are legătură cu această competiție. Marii luptători din UFC au un staff de șase-opt persoane“, spune Ninel Ianculescu, care este antrenorul de box și kick-box al sportivului brașovean. Antrenorul Tudor Moga îl pregătește în jiu-jitsu, iar la lupte libere, îl antrenează Eugen Stanciu, pentru că este nevoie de cel puțin antrenori pentru a atinge performanța în UFC.

Ultimate Fighting Championship este cea mai mare promoție de arte marțiale mixte din lume, care găzduiește cei mai mulți dintre luptătorii de top din clasament în sport și produce evenimente peste tot în lume. A fost fondată în noiembrie 1993 și are sediul în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii. În prezent are înregistrați 1003 sportivi, dintre care 157 femei.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>