Connect with us
Publicitate

Sport

Scandalul Ania Caill trece la alt nivel. Ministrul Sportului cere demisia președintelui Federației Române de Schi și Biatlon

Publicat

pe

Publicitate

Una din controversele momentului în sportul românesc are în prim-plan situația sportivilor pe care Federația Română de Schi și Biatlon a decis să îi trimită la Jocurile Olimpice de la Beijing. În acest context, ministrul sportului Eduard Novak a cerut demisia președintelui FRSB.

Eduard Novak face o radiografie a controversei, considerând că este inacceptabil ca FRSB să renunțe la un loc alocat României la competiția de la Beijing, în condițiile în care ministerul a finanțat cu 10 milioane de euro această federație.

„Consider că situația în care s-a ajuns în acest moment, în legătură cu locurile alocate României pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing la schi alpin feminin este una gravă”, scrie Eduard Novak pe pagina sa de facebook.

După ce a rămas fără sponsor, în urma scandalului provocat de neconvocarea schioarei Ania Caill la lotul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, Federaţia Română de Schi Biatlon a rămas şi fără finanţare.

Publicitate

Eduard Novak precizează că, în conformitate cu legea sportului și cu toate reglementările care se aplică în aceste situații, Ministerul Sportului nu are pârghii legale pentru a interveni în aceste decizii. Federațiile sunt cele care fac propunerile pentru loturile olimpice, iar, instituțional, ministerul nu poate interveni pentru a le schimba.

În urma retragerii Japoniei de la Jocurile Olimpice, s-au eliberat locuri suplimentare, iar acestea au fost realocate, unul dintre ele revenind României. Federația Română de Schi și Biatlon a decis să refuze locul, să nu profite de această șansă și să nu trimită încă o sportivă la Beijing.

„După ce în patru ani, din 2017 până în 2021, această federație a primit de la bugetul statului, prin Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, suma de aproape 10 milioane de euro, ia decizia absolut de neînțeles și de neacceptat să nu facă toate diligențele pentru a încerca să convertească acești bani într-o medalie. Motivația pe care au invocat-o, când am cerut explicații, a fost că s-a constatat că nicio altă sportivă nu îndeplinește criteriile stabilite pentru includerea în lotul olimpic”, mai scrie Eduard Novak, care solicită, în consecință, demisia președintelui FRSB.

El a transmis un mesaj foarte tranșant către reprezentanții FRSB și către cei ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„În acest moment, ca reprezentant al Ministerului Sportului, deci al statului, care a investit atâția bani în acest sport, consider că este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat și că președintele Federației Române de Schi și Biatlon trebuie să-și asume răspunderea, inclusiv prin renunțarea la această funcție, pentru că nu mi se pare că a înțeles care este rolul său.

Dacă în acest moment mai există posibilitatea ca o a doua sportivă să ne reprezinte la Beijing la schi alpin, toată lumea, începând de la federație și continuând cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, trebuie să facă toate demersurile pentru ca ea să fie inclusă în lot și trimisă acolo și mă aștept ca acest mesaj să fie corect înțeles.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes