Connect with us
Publicitate

Eveniment

Scandalagii din Feldioara, care s-au bătut cu jandarmii pe o plajă din Costinești, s-au întors acasă. Vecinii spun că indivizii au devenit de nerecunoscut

Publicat

pe

Cei șase „bombardieri”, care, la jumătatea lui august, au fost bătuți de un singur jandarm pe o plajă din Costinești, după ce s-au încăierat cu autoritățile, ar fi revenit în satul lor de lângă Brașov total schimbați. Oamenii din localitatea Feldioara spun că, de când au mâncat bătaie, iar patru dintre ei au stat o noapte în arest, au devenit de nerecunoscut, scrie gandul.ro.

Publicitate

Mai mulți polițiști și un jandarm au intervenit, la data de 15 august, pentru aplanarea unui conflict violent, izbucnit la Costinești. Din primele date, reieșea că, în urma unei altercații spontane, doi tineri ar fi fost loviți de mai mulți bărbați.

Presupușii agresori făceau parte dintr-un grup mai mare și au fost reperați pe plajă. Aceștia nu ar fi vrut să se legitimeze și au intrat în conflict cu forțele de ordine.

La un moment dat, jandarmul l-a lovit pe unul dintre indivizi, care avea un comportament agresiv, moment în care situația a degerat, iar rudele și prietenii victimei au sărit la bătaie. Fără să intre în panică, militarul i-a culcat la pământ după ce i-a bătut cu mâinile goale. Evenimentele au fost filmate de către martori, iar imaginile au ajuns în spațiul public, unde au provocat un val uriaș de aprecieri legat de maniera în care jandarmul a restabilit ordinea.

Publicitate

Ulterior, din cei șase scandalagii, patru au fost reținuți, pentru ultraj. După o noapte de arest, magistrații i-au plasat, însă, în control judiciar. La rândul lor, agresorii au depus împotriva jandarmului o plângere pentru purtare abuzivă, după care au plecat acasă, în comuna Feldioara.

În paralel, Jandarmeria Română a deschis o anchetă internă pentru a se stabili dacă jandarmul respectiv, fost combatant în Legiunea străină, a intervenit în mod corect. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că ancheta internă a fost, însă, suspendată temporar, până la soluționarea celor două dosare penale.

Ajunși acasă, cei șase indivizi, cunoscuți drept persoane recalcitrante, care obișnuiau să organizeze petreceri zgomotoase și care nu ezitau să-i bată pe alți consăteni, ar fi devenit de nerecunoscut.

„Jandarmul acela care i-a bătut pare că le-a băgat mințile în cap. Din vară, de când au avut probleme la Costinești, s-au liniștit complet. N-au mai făcut nicio petrecere și n-au mai bătut pe nimeni. Parcă nu sunt tot ei”, a spus, sub protecția anonimatului, unul dintre localnicii din Feldioara.

Inițial, cei care îi cunoșteau au spus despre bătăușii de la Costinești că erau persoane agresive atunci când consumau alcool și ar fi lovit mai mulți bărbați din sat. Mai mult, ar fi avut un conflict și cu jandarmii veniți să oprească o petrecere organizată de ei, însă ar fi fost puși la punct și atunci, după ce jandarmii le-ar fi spart sticlele cu alcool ș i-ar fi sancționat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes