Connect with us
Publicitate

Eveniment

Scandal uriaș în fața Primăriei Făgăraș. În jur de 100 de elevi s-au luat la bătaie pe stradă sub privirile polițiștilor care păreau depășiți de situație

Publicat

pe

sursa foto: www.bunaziuafagaras.ro

A fost haos, weekend-ul trecut, în fața primăriei din Făgăraș. O bătaie generală între adolescenți a început în plină stradă după o petrecere organizată la un club. Scandalul a pornit la petrecerea de strângere de fonduri pentru Balul bobocilor de la Colegiul Național Doamna Stanca, organizată de elevii din anii terminali. Marea problemă ar fi fost că printre petrecăreți s-ar fi strecurat și câțiva elevi de la Colegiul Național Radu Negru, iar prezența lor ar fi fost scânteia de la care a izbucnit scandalul

Publicitate

Potrivit bunaziuafagaras.ro, Poliția Română nu ar fi respectat proceduri minime de intervenție în astfel de cazuri, susțin mai mulți martori. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a afirmat că intervenția s-a bazat pe discuții și că agenții au desfășurat activități de informare la fața locului. Nici sprijinul Jandarmeriei nu a fost solicitat.

Poliția Locală s-a deplasat la fața locului în urma unei sesizări primite prin propriul dispecerat și a încercat să-i calmeze pe tineri, însă nu a reușit. Fiind depășiți numeric, polițiștii locali au cerut sprijinul Poliției Române. În același timp, un martor a sunat la 112 pentru a sesiza incidentul. Între timp, unul dintre petrecăreți a lovit intenționat autoturismul Poliției Locale.

Un echipaj al Poliției Române s-a deplasat la fața locului și a cerut informații despre incident fără să coboare din autospecială, deși a găsit la fața locului aproximativ 100 de persoane și Poliția Locală era vizibil depășită de situație. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov afirmă că intervenția s-a bazat pe discuții.

Publicitate

„A fost un apel către Poliția Locală Făgăraș și, pentru că erau destul de mulți tineri, a fost direcționat un echipaj de la Poliția Română care a ajuns în zonă, el fiind la un alt apel (caz – n.r.). În momentul în care au mers și colegii, lucrurile erau deja oarecum temperate și nu s-a impus intervenția nici într-un fel în forță. A fost o intervenție bazată pe discuții asupra celor care se aflau adunați în fața unui club”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Daniel Zontea, pentru bunaziuafagaras.ro.

Martorii spun că polițiștii au plecat fără să desfășoare activități minime de identificare a agresorilor.

„Nu au cerut datele nimănui, nu au luat nicio declarație. Vi se pare normal? Mie nu. Ce siguranță, ce încredere?”, a mărturisit una dintre persoanele prezente la scandalul din centrul orașului.

Întrebat dacă a fost cineva legitimat, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov a declarat că „nu am să vă dau astfel de date. Evident că s-au desfășurat toate activitățile polițienești care s-au impus”, a spus Daniel Zontea, referindu-se explicit la „unele activități de informare cu privire la anumite sancțiuni pe care le-ar putea primi cei adunați acolo, dacă acțiunile lor sunt unele antisociale”.

Reprezentantul IPJ Brașov a mai precizat că „lucrurile erau oarecum sub control și cei care erau deja în zonă cumva începuseră să-i disperseze”. Însă este contrazis de martori care afirmă că polițiștii au plecat din Piața Republicii, iar scandalagiii au rămas să-și continue disputele în stradă.

Publicitate

Informații false ar fi fost transmise și în privința apelului la 112. Deși martorii susțin că au sunat la numărul unic de urgență pentru a cere sprijinul poliției, reprezentanții IPJ Brașov au spus că nu ar fi existat niciun apel făcut la 112. Polițiștii nu au considerat necesară nici prezența jandarmilor, deși la incident au fost prezente aproximativ 100 de persoane.

Filmarea cu momentul în care tinerii încep să se ia la bătaie poate fi văzută AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes