Connect with us
Publicitate

Eveniment

Scandal la Sinaia! Un ONG acuză Primăria că vrea să construiască un aquapark și un hotel de lux într-o zonă protejată

Publicat

pe

Scandal la Sinaia pe tema construcției unui aqua park și a unui hotel de lux, pe locul fostei carieră de piatră. „Un loc în plină pădure nedeteriorat încă, cu poteci, câteva băncuțe, lângă pârtia de bob, acum o frumoasă poiană plină cu gențiane, zade sau pini”, după cum susțin reprezentanții ONG-ului „Corupția ucide”. Aceiași care s-au alăturat, în martie anul acesta, și protestului legat de  construcția unei parcări cu șapte etaje într-o zonă istorică a stațiunii, în apropierea gării.

Un nou conflict între administrația sinăiană și reprezentanții unei organizații neguvernamentale tine să ia amploare. Autoritatea locală este acuzată de către ONG-ul „Corupția ucide” de faptul că are în plan încă un „proiect distructiv” pentru Sinaia.

„E vorba de fosta carieră de piatră. Un loc în plină pădure nedeteriorat încă, cu poteci, câteva băncuțe, lângă pârtia de bob, acum o frumoasă poiană plină cu gențiane, zade sau pini. I se mai spune Vama Ursului.

Încă un proiect fără cea mai mică reală consultare publică, așa cum ne-am obișnuit în România. Terenul e public, acum concesionat. Localizarea dată de primărie e Strada Carierei, dar acolo încă nu există nicio stradă, doar poteci prin pădure.

Publicitate

Aleile și potecile din împrejurimi vor fi înlocuite de asfalt, pentru că acolo nu există drum asfaltat (e pădurea de la marginea orașului) și va fi nevoie de beton turnat pentru a ajunge la alte betoane, la hotelul și aquapark ul din mijlocul pădurii.

Mașinile din imagine au ajuns pentru măsurători. Ar fi trebuit ca proiectul să fie făcut public de primărie și dezbătut de sinăieni înainte să fie aprobat. Există și locuri alternative unde s-ar fi putut face proiectul, fără distrugeri”, spun reprezentanții ONG-ului.

În 2017, autoritățile sinăiene au aprobat documentația tehnico-economică – faza Studiu de Prefezabilitate, pentru obiectivul de investiții „Aquapark, strada Carierelor, oraș Sinaia”.

Primarul Vlad Oprea declara, la vremea respectivă, că Primăria vine cu terenul, care are aproximativ 2,5 hectare, iar investitorul va trebui să construiască aici un aqua park și un hotel de 100 de camere, care va trebui să fie clasificat la patru sau cinci stele, transmite observatorulph.ro.

ONG-iștii care s-au opus prin protest și construcției unei parcări cu șapte etaje în zona gării reclamă azi faptul că „unul din cele mai frumoase locuri verzi și cu specii protejate din Sinaia va fi ras de buldozere, umplut de beton si transformat în megahotel spa și posibil aquapark. „Nu suntem împotriva turismului și investițiilor, ci a modului în care se fac uneori”, spun aceștia.

În replică, primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, spune că are multe proiecte frumoase și ambițioase pentru oraș, motiv pentru care se delimitează clar de de astfel de ONG-uri.

„Evident că acest complex se va face aici, în Sinaia. Însă totul va fi perfect legal, justificat și corect. Asta înseamnă toate avizele de care este nevoie pentru derularea unui astfel de proiect. Mai mult nu am ce spune, am treabă de făcut în oraș”.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes