Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Scandal cu conotaţii imobiliare între Parohia satului Poarta şi Protopopiatul Bran-Zărneşti

Publicat

pe

Postul de televiziune Pro TV a făcut cunoscut astăzi scandalul dintre Protopopiatul Bran-Zărneşti şi Mitropolia Ardealului, pe de o parte, şi preotul Adrian Arcaşu, de cealaltă parte. Oficialităţile bisericeşti vor să-l sancţioneze pe preot, care slujeşte de 18 ani în biserica din satul Poarta, Bran, pentru faptul că a divorţat.

Numai că enoriaşii nu se lasă înduplecaţi de acest motiv, considerând că preotul lor plăteşte acum pentru faptul că s-a opus să cedeze mai multe proprietăţi ale bisericii către protopopiatul Bran-Zărneşti.

În discuţie este vorba despre mai multe bucăţi de pădure, dar şi parcul şi parcarea din centrul staţiunii, toate aflate în proprietatea parohiei satului Poarta. Parcul şi parcarea aflându-se pe un pământ cedat parohiei de către Regina Maria.

Peste 500 de localnici au semnat o petiţie prin care îşi manifestă susţinerea pentru preotul Adrian Arcaşu şi se opun mutării acestuia într-un alt loc pentru că „mai sunt destui preoţi care sunt divorţaţi şi care îşi profesează meseria, noi îl ştim de un om foarte cumsecade”.

Publicitate

După cum precizează sursa citată, enoriaşii sunt convinşi că motivul acesta cu divorţul este doar de faţadă, interesul real fiind cel material şi fiind reprezentat de proprietăţile în cauză, mai ales că acum veniturile din administrarea acestor bunuri rămân în parohie.

Ioan Stoicescu, un apropiat al preotului este de părere că „superiorii lui văd acest loc ca pe o cloşcă cu pui de aur și-au trimis om care să ia bilet de parcare dimineaţa, la prânz şi seara pentru a vedea care sunt veniturile noastre”.

De cealaltă parte, Protopopul de Bran Zarneşti neagă că la mijloc ar exista alte interese. „Cauza pentru care acum părintele este supus unui proces de judecare, de înţelegere, se datorează faptului că a divorţat, aici este problema”, a declarat Gheorghe Colțea, Protopop de Bran-Zărnești, în timp ce preotul Adrian Arcaş nu a dorit să comenteze situaţia.

foto: ziarullumina.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes