Connect with us
Publicitate

Social

Sateliții lui Elon Musk vor putea fi văzuți cu ochiul liber în această noaptea. Un ”șir de luminițe” va trece pe deasupra României

Publicat

pe

Un şir de sateliţi Starlink, ce aparțin lui Elon Musk, va putea fi văzut cu ochiul liber în România, vineri seara, între orele 22.58 – 23.06.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu anunță că „În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink.

Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer.

Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanţii muzeului, pe Facebook.

Publicitate

Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

sursa: Agerpres

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes