Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şase persoane reţinute după percheziţiile de ieri, de la Braşov şi Săcele. Hoţii spărgeau sau distrugeau gardurile caselor şi furau tot ce le pica în mână

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Brașov, împreună cu polițiști din cadrul altor structuri aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au pus în aplicare, la data de 25 aprilie, un număr de 8 mandate de percheziție domiciliară, la adresele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de ”furt calificat” și ”tăinuire”, din municipiul Săcele.

Cercetările au fost demarate de polițiști, după ce aceștia au fost sesizați prin mai multe reclamații, începând cu luna ianuarie 2023, cu privire la mai multe fapte de furt din societăți comerciale, cât și din locuințe, fapte comise pe raza județului Brașov.

Investigațiile au arătat că faptele sesizate aveau un mod de operare asemănător, practic autorii pătrundeau, prin escaladarea sau distrugerea gardurilor, în curțile locuințelor sau societăților, de unde sustrăgeau cabluri de cupru, precum și orice alte bunuri de interes pentru ei.

Din mijloacele probatorii administrate, au rezultat indicii cu privire la participația a șase persoane la comiterea de infracțiuni. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat și activitatea infracțională de tăinuire a unor bunuri, sustrase din societăți comerciale de către alte două persoane, acestea având domiciliile pe raza municipiului Săcele. În total sunt efectuate cercetări față de aceste persoane relativ la săvârșirea a șase fapte de ”furt calificat” și șapte de ”tăinuire”.

Publicitate

Activitățile operative au continuat și la adresele persoanelor bănuite, respectiv la domiciliile a 8 bărbați, toți din municipiul Săcele, unde polițiștii, în baza mandatelor de percheziție, au descoperit mai multe bunuri: telefoane mobile, obiecte de vestimentație, încălțăminte, cabluri de cupru și fier. Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autovehicul, pe care persoanele bănuite l-ar fi utilizat pentru a transporta obiectele furate.

În baza materialului probator existent, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 6 dintre persoanele cercetate, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Brașov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes