Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şase persoane arestate în urma celor 58 de percheziţii care au avut loc la Braşov. Inculpaţii obţineau de la oameni datele de pe card după ce le trimiteau mesaje „din partea băncii”

Publicat

pe

Publicitate

În urma perchezițiilor care au avut loc în urmă cu două zile în Brașov, au fost propuse șapte persoane pentru arestare preventivă. Cu excepția unui singur inculpat, față de toți ceilalți a fost admisa solicitarea parchetului de arestare preventivă.

Vă reamintim că acum două zile polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pun în aplicare 58 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind utilizat modul de operare „smishing”.

Persoanele cercetate ar fi transmis mesaje text, prin care ar fi informat persoanele vătămate despre faptul că pe contul bancar ar avea o plată în așteptare către un comerciant, fiind îndrumați să apeleze un număr de telefon asociat cu banca. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obținut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacții frauduloase.

Activitatea infracțională a vizat clienți de la mai multe unități bancare din România.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes