Connect with us
Publicitate

Economic

Şase organizaţii şi grupuri de iniţiativă din Râşnov primesc aproape 250.000 de lei prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”

Publicat

pe

6 organizaţii şi grupuri de iniţiativă dedicate oraşului Râşnov sunt finanţate cu 245.000 lei prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”

Publicitate

Printre iniţiativele finanţate prin program de către Fundaţia Comunitară Braşov se numără activarea Cinematografului Amza Pellea ca spaţiu comunitar şi de învăţare, spectacole educative de teatru de păpuşi interpretate de un ventriloc şi dans contemporan comunitar sau iniţierea de dezbateri şi a unor noi metode de învăţare prin jocuri de societate şi „în teren.”

Fundaţia Comunitară Braşov şi Lidl România anunţă primii câştigători râşnoveni de granturi nerambursabile din cadrul programului naţional „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”. Fondul, ajuns la a IV-a ediţie, este finanţat de Lidl România cu peste 1.225.000 de lei în şi este implementat în mai multe oraşe din ţară. La Râşnov programul este coordonat de Fundaţia Comunitară Braşov şi a dispus de 245.000 lei pentru finanţarea de iniţiative de Educaţie şi Mediu din comunitate.

Finanţările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare şi feedback individual, la care au putut lua parte toţi cei interesaţi să aplice. În urma concursului au fost selectate 6 proiecte finaliste care vor pune în practică idei variate de îmbunătăţire a relaţiilor comunitare, a spaţiilor comune şi a metodelor de educaţie inovative:

Publicitate
  • Astfel, prin proiectul „Colţişor- dragonul educator” se vor organiza spectacole şi ateliere cu ajutorul unei păpuşi-ventriloc care să le ofere copiilor informaţii despre igienă şi responsabilitate faţă de mediu într-un mod original, prietenos şi interactiv.
  • Asociaţia Mioritics îşi propune să activeze spaţiul cinematografului Amza Pellea pentru comunitate printr-o iniţiativă pilot de educaţie: predarea unei materii prin cinematografie; prin găzduirea gratuită a 15 evenimente comunitare şi prin amenajarea lobby-ul sălii de cinematografie.
  • Scopul proiectului „Pădurea- Izvorul vieţii” este să ajute 943 de elevi să cunoască pădurea în ansamblul ei şi să formeze atitudini şi comportamente prietenoase cu natura, prin excursii ghidate, activităţi de confecţionare a hârtiei din deşeuri şi ateliere creative.
  • „Biosfera în mişcare” este o iniţiativă comunitară de educaţie artistică şi de mediu care îşi propune să aducă în atenţia comunităţii relaţia cu mediul înconjurător prin crearea unui spectacol de dans contemporan cu 15 copii şi punerea în scenă în faţa a 270 spectatori. În cadrul proiectului se vor organiza dezbateri pe teme de mediu şi ateliere de reciclare pentru familii.
  • Proiectul „Hai la club!” îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor comunităţii râşnovene de a-şi petrece timpul liber într-un mod creativ, relaxant şi inovativ atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi bunici. Organizatorii au pregătit seri de film, amplasarea unor tonomate de cărţi, activităţi de plantare şi sesiuni de electronică pentru copii.
  • Scopul proiectului „Râşnov: Start Joc!” este de a încuraja folosirea jocurilor de societate în comunitatea din Râşnov, ca mijloc de învăţare şi de dezvoltare a imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii critice prin crearea unui joc de la zero şi utilizarea lui în 5 spaţii din oraş (şcoli, bibliotecă).

Selecţia finală a proiectelor a fost realizată de către un juriu dedicat, format din specialişti în domenii legate de temele Fondului, împreună cu un membru din Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Braşov şi un reprezentant Lidl România.

„Suntem convinşi că astfel de programe transformă comunităţile locale şi dau şanse copiilor şi tinerilor să se dezvolte, să evolueze şi îi împuternicesc să devină viitorii adulţi preocupaţi de a înţelege cauzele fenomenelor din jurul lor şi îi angrenează chiar de acum să se implice cu soluţiile şi cu acţiunile potrivite care depind de ei”, a spus Laura Popeea, Director Executiv Fundaţia Comunitară Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes