Connect with us
Publicitate

Administrație

Șase firme își dispută contractele pentru amenajarea unor terenuri de sport în Brașov. Valoarea investițiilor este de 6,7 milioane de lei

Publicat

pe

A fost concurență mare la depunerea ofertelor pentru amenajarea unor terenuri de sport și piste de alergare în Brașov. Șase firme s-au arătat interesate de cele două contracte scoase la licitație de municipalitate, a căror valoare totală este de 6,7 milioane de lei. În cadrul procedurii de achiziție pentru furnizarea și montarea de suprafețe sintetice pentru terenurile de sport din oraș, contractul a fost estimat la 3.249.684,68 lei + TVA și au fost depuse 4 oferte. În cazul furnizării și montării de garduri metalice de protecție și împrejmuirea terenurilor de sport, achiziția este estimată la 2.351.689,08 lei + TVA, iar aici au fost depuse 2 oferte.

Publicitate

Autoritățile locale își propun să reabiliteze sau să amenajeze 32 de terenuri de sport pentru baschet, fotbal, atletism, dar și alte sporturi de masă.

3 terenuri de baschet pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA, sunt: Parcul Centrul Civic, Str. Argintului- Bronzului și Aleea de sub Tâmpa. Alte 8 terenuri de baschet vor fi amenajate cu suprafețe de joc sintetic realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan, tip ,,tartan”: Parcul Timiș-Triaj, str. Popa Şapcă, parcul de la pasajul Fartec, parcul Agricultorilor, parcul Ştefan cel Mare, Saturn 15 – Apollo, Lacul Noua, Liceul Sportiv.

În cadrul aceluiași contract va fi montat gazon artificial mono-filament pe 5 terenuri de fotbal: Parcul Centrul Civic; Aleea Violetelor; str. Hărmanului, lângă autogara 3; Școala Gimnazială nr. 14, corpul din Stupini; Școala Gimnazială nr. 1.

Publicitate

Pe zece terenuri va fi montat gazon artificial, acestea având destinația de terenuri multisport, handbal și tenis. Trei dintre terenuri vor fi amenajate la Liceul de Arte Plastice ”Hans Mattis-Teutsch”, două multisport și unul de handbal; două la Școala Gimnazială nr. 25, unul multisport și unul de volei; unul multisport la Școala Gimnazială nr. 9, corpul de pe str. Prunului; tot unul multisport la Școala Gimnazială nr. 1. Încă două terenuri multisport vor fi amenajate pe str. Mierlei nr. 5 și în parcul din centrul civic (handbal și tenis).

Firma care va câștiga licitația va trebui să amenajeze 6 piste de alergare, realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan tip ,,tartan”, respectiv: câte o pistă la ambele corpuri – str. Barbu Lăutaru și str. Cocorului – ale Școlii Gimnaziale nr. 1; câte o pistă de alergare la Școlile Gimnaziale nr. 3 și nr. 9 (corpul de pe str. Prunului) și, de asemenea, o pistă la Liceul de Artă. Cea de a șasea pistă va fi amenajată în parcul Tractorul și face parte dintre proiectele câștigătoare din programul de bugetare participativă. Ea va avea o lungime de 930 de metri și se va putea alerga pe două culoare.

Cea de a doua achiziție care vizează dezvoltarea sportului de masă și a celui școlar este cea pentru furnizarea şi montarea de garduri metalice pentru împrejmuirea a 25 de terenuri de sport. Acestea sunt:

  • terenul de baschet de pe str. Mierlei 5
  • cele trei terenuri de baschet, fotbal și multisport din centrul civic
  • terenul de baschet Saturn 15 – Apollo
  • terenul de fotbal de pe Aleea Violetelor
  • terenul de baschet și cel de minifotbal din zona Argintului – Bronzului
  • terenul de baschet din zona parcului de pe b-dul Ştefan cel Mare
  • împrejmuirile terenului de baschet de la lacul Noua
  • terenul de pe Aleea Muşeţelului
  • terenul de fotbal de pe str. Codrul Cosminului
  • cele două terenuri de baschet de pe Aleea de sub Tâmpa.

Tot în cadrul aceluiași contract sunt incluse și împrejmuirea terenurilor de sport de la unitățile de învățământ: terenul de fotbal de la Şcoala Gimnazială nr. 1 – str. Cocorului; terenul de baschet de la Şcoala Gimnazială nr. 1 – str. Barbu Lăutaru; terenul de fotbal de la Şcoala Gimnazială nr. 3 și cel de la Şcoala Gimnazială nr. 9 – str. Prunului; terenurile de baschet și volei de la Şcoala Gimnazială nr. 25; cele de handbal, baschet și fotbal de la Liceul de Artă; cele de fotbal de la Școala Gimnazială nr. 14 – Stupini și de la Liceul Sportiv.

În primă fază se vor verifica Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertelor.

Publicitate

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes