Connect with us
Publicitate

Administrație

Săptămâna viitoare se licitează proiectarea Park&Ride-ului din Bartolomeu

Publicat

pe

Primăria Brașov va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru proiectarea Park&Ride-ului cu 700 de locuri de parcare, ce va fi construit lângă viitoarea Sală Polivalentă din Bartolomeu. Investiția este realizată cu 98% fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea finanțării nerambursabile este de 53 de milioane de lei. Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea acestei investiții este de aproximativ 1,2 milioane de lei.

,,Săptămâna viitoare vom publica anunțul pentru proiectarea Park&Ride-ului din Bartolomeu. Este o investiție importantă atât în ceea ce privește proiectul nostru de a transforma transportul în municipiul Brașov într-unul prietenos cu mediu, cât și în ceea ce privește asigurarea locurilor de parcare la viitoarea Sala Polivalentă.

Sper ca odată cu finalizarea lucrărilor de construire a acestei parcări multietajate, toți cei care vin dinspre Râșnov-Bran sau Ghimbav-Codlea să își parcheze mașinile în această parcare, iar în interiorul orașului să folosească mijloacele de transport în comun sau bicicletele, mai ales că utilizarea acestor mijloace de transport ecologice le va reduce costurile și timpul pentru deplasare, având în vedere că am demarat deja un program de amenajare de benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun și piste de biciclete.

Acest sistem funcționează de foarte mulți ani în țările occidentale. Ne dorim un oraș și o țară cât mai curate, atunci trebuie să realizăm că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Prin planul de mobilitate urbană și cel privind calitatea aerului, ne-am propus niște obiective ambițioase de creștere a calității mediului.

Publicitate

Obligația noastră ca autorități publice este de a face toate investițiile necesare și de a lua toate măsurile care se impun pentru a le îndeplini. Tocmai de aceea, în cadrul acestui exercițiu financiar (exercițiul financiar al Uniunii Europene 2014-2021, n.n.) am prevăzut ca majoritatea proiectelor să vizeze o îmbunătățirea semnificativă a calității mediului în orașul nostru, iar acest lucru se va vedea, cu siguranță, în următorii ani“, a declarat primarul George Scripcaru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes