Connect with us
Publicitate

Cultural

Săptămână plină de evenimente la Filarmonica Brașov. Ce spectacole sunt pregătite pentru brașoveni și turiști

Publicat

pe

Iubitorii de muzică din oraș, dar și turiștii aflați în vizită, se pot bucura săptămâna aceasta de mai multe evenimente muzicale propuse de Filarmonica Brașov.

Publicitate

Primul eveniment va avea loc miercuri la ora 19 și este un recital vocal-instrumental susținut de mai mulți studenți ai Universității Transilvania din Brașov. Vor fi interpreta piese ale unor compozitori cunoscuți precum Enescu, Mozart, Saint-Saëns și alții. Recitalul va avea loc la sala mică, iar intrarea este liberă.

Apoi, joi, va avea loc principalul eveniment al săptămânii, tradiționalul concert săptămânal. În prima parte a acestui eveniment, publicul va avea ocazia să descopere atmosfera unică a poemului simfonic „O viață de erou” de Richard Strauss. Această lucrare remarcabilă, de natură autobiografică, reușește să redă spiritul epocii și va fi interpretată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov, sub îndrumarea muzicală a maestrului Radu Popa. Violonistul Sebastian Tegzeșiu, concertmaestru al Filarmonicii Brașov, va interpreta cu talentul său remarcabil părțile solistice.

După pauză, melomanii se vor putea bucura de frumusețea Simfoniei Concertante de Wolfgang Amadeus Mozart, într-o interpretare captivantă cu Florin Ionescu-Galați și Ilinca Maria Sbanțu în rolurile soliste la vioară și violă, care vor oferi o experiență muzicală de neuitat.

Publicitate

După concertul de joi, și copiii sunt așteptați la filarmonică! Vineri dimineață, la orele 10 și 11, copiii vor putea asculta minunata poveste muzicală Petrică și Lupul de Serghei Prokofiev, bilete mai fiind disponibile doar pentru ora 11. Pe scenă va urca orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de maestrul Radu Popa, iar în rol de povestitor va fi violoncelista Alexandra Enache, membră a orchestrei simfonice.

Sâmbătă seară, de la ora 18, pe scena Filarmonicii Brașov va urca Ansamblul Subito, compus din Aron Cavassi (vioară), Mihai Todoran (violă), Constantin Borodin (violoncel) și Eliza Puchianu (pian). Aceștia vor cânta piese de Enescu și Brahms, într-un recital relaxant care va închide săptămâna muzicală.

Joia viitoare, pe 25 mai, brașovenii sunt invitați la un concert cu Matei Lăbunț și Antonio-Nicholas Piculeață, condus de dirijorul Cristian Oprea. În program se regăsesc piese de Bruch, Rachmaninov și Massenet, dar și Rapsodia Română de Ciprian Porumbescu.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe bilet.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes