Connect with us
Publicitate

Eveniment

Săptămână caniculară, în România. Un val de căldură a intrat în țara noastră, iar până vineri temperaturile vor ajunge chiar și la 37 de grade Celsius

Publicat

pe

Publicitate

Vara pare că își intră pe deplin în drepturi. Un val de aer cald va pute stăpânire peste România, în zilele următoare, iar canicula va afecta toată țara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare de val de căldură, disconfort termic și caniculă. Atenționarea este în vigoare în perioada 10 – 14 iulie și vizează toată țara.

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Dacă astăzi, la Brașov, temperatura maximă nu va depăși 25 de grade Celsius, în zilele următoare mercurul din termometre va urca treptat. Pentru ziua de marți, este prognozată o maximă de 26 de grade, miercuri vor fi 30 de grade, iar cel mai cald va fi joi, atunci când sunt anunțate temperaturi de 32 de grade Celsius.

Odată cu acest val intens de caniculă, meteorologii spun că ne putem aștepta și la fenomene extreme ale vremii. După căldura sufocantă există posibilitatea să apară furtuni de scurtă durată, dar cu cantități mari de precipitații și însoțite de tunete și fulgere.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes