Connect with us
Publicitate

Util

Șantierul de pe DN73A s-ar putea încheia până la începutul iernii. Angajații DRDP Brașov lucrează la foc continuu pentru reabilitarea drumului

Publicat

pe

Se lucrează intens la reabilitarea Drumului Național 73A, dintre Predeal și Șercaia. Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov profită de vremea bună pentru a reface șoseaua care vreme de câțiva ani a fost lăsată de izbeliște. Proiectul este executat în regie proprie, iar reprezentanții DRDP spun că lucrările se vor încheia până la începutul sezonului rece.

Publicitate

Procesul de reabilitare este unul complex și prevede mai mulți pași care trebuie respectați cu strictețe pentru ca lucrarea să fie una de calitate, iar porțiunea de drum reabilitată să reziste în timp.

„Această metodă este reciclarea la rece în situ a structurii rutiere existente. Practic se frezează structura rutieră veche pe o adâncime de 10 centimetri, materialul rezultat din această frezare se amestecă cu un material de aport de tip balast 031. Bineînțeles în rețeta amestecului se mai adaugă emulsie bituminoasă cu rupere lentă pentru a crește elasticitatea stratului și liant hidraulic. Luând în considerare perspectiva creșterii traficului pe această zonă peste stratul acesta despre care am discutat vom mai executa încă două straturi, de această dată straturi asfaltice, și anume strat de binder din beton asfaltic deschis de tip BAD 22,4, grosime de 6 centimetri, peste care executăm stratul de rulare sau stratul de uzură care este alcătuit dintr-un beton asfaltic de tip BA 16, în grosime de 4 centimetri”, a explicat Alexandru Bratu, șef Serviciu Calitate din cadrul DRDP Brașov.

Odată finalizată, șoseaua va avea o lățime de 6 metri, dar și două acostamente de câte un metru fiecare. Traficul în zonele unde se desfășoară lucrările se desfășoară, în continuare, pe o singur sens.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes