Connect with us
Publicitate

Eveniment

Șantaj, amenințări cu moartea şi sechestrare de persoane, la Braşov, după un accident rutier. Inculpatul care şi-a ameninţat victima cu un cuțit a fost arestat

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost reținut de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, la data de 23 noiembrie 2023, în urma unor acuzații grave de șantaj și amenințări cu moartea îndreptate împotriva unui localnic. Individul a fost prezentat astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a decis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate

Potrivit anchetatorilor, incidentele au început la data de 17 octombrie 2023, când autoturismul victimei a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În perioada 17 octombrie 2023 – 19 noiembrie 2023, individul în cauză a amenințat victima, un bărbat din Brașov, cu acte de violență, incendierea locuinței și chiar cu moartea, solicitând diverse sume de bani pentru a acoperi costurile reparațiilor autoturismului său.

Pentru a forța victima să plătească, în noaptea de 22-23 octombrie 2023, acuzatul a pătruns în locuința acesteia și, prin amenințări cu moartea și folosind un cuțit, a luat cheia autoturismului personal. Ulterior, vehiculul a fost ridicat din fața locuinței victimei folosind o platformă auto.

Într-un alt incident petrecut la data de 14 noiembrie 2023, acuzatul a împiedicat victima să părăsească locația, amenințând din nou bărbatul cu acte de violență și solicitând sume de bani. Mai mult, în aceeași lună, la data de 19 noiembrie 2023, individul s-a deplasat la domiciliul victimei unde a amenințat tatăl acesteia cu acte de violență, aruncând cu bulgări de zăpadă în direcția geamurilor cu intenția de a intimida.

Publicitate

Acuzatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 24 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe 23 noiembrie 2023, a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care șantaj în formă continuată, șantaj, tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal în formă continuată.

Individul va rămâne în detenție pe durata cercetărilor penale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes