Connect with us
Publicitate

Social

Salvatorii montani din țară sărbătoresc Ziua Salvamont România. Astăzi este lansată și campania „-1”, un proiect pentru reducerea numărului de accidente petrecute pe munte

Publicat

pe

Publicitate

Sutele de angajați și voluntari ai serviciilor salvamont din țară sunt astăzi în sărbătoare. În fiecare an, pe data de 1 august este celebrată Ziua Națională a Salvatorului Montan. Această dată nu a fost aleasă întâmplător. Salvatorii montani spun că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an, caracterizată prin numeroase accidente pe munte cu grade ridicate de dificultate.

„Împreună trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de salvare în munți”, au declarat reprezentanții Salvamont România.

Astăzi se lansează proiectul „-1” prin care salvatorii montani își propun ca, împreună cu pasionații de drumeții să facă, să reducă numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ, SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi iubitorii de munte.

  • Iată cifrele lunii August 2022 :
  • 747 persoane accidentate si salvate de pe munte de către Salvamont
  • 567 acțiuni de salvare ale celor 42 de structuri Salvamont
  • 226 de persoane predate de Salvamont ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV
  • 12 persoane decedate pe munte predate de salvamontiști serviciului IML

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes