Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvator şi în timpul liber! Un pompier braşovean a salvat un biciclist lovit de maşină

Publicat

pe

Publicitate

Pentru că a face bine este în instinctul fiecăruia dintre salvatori, putem spune că, colegul nostru, plt. adj. șef Lăcătușu Adrian, a „recidivat”.

Adrian este pompier de 18 ani, având o vastă experiență atât în ceea de privește stingerea incendiilor, cât și descarcerarea, dar mai ales acordarea primului ajutor medical, intervenind de fiecare dată cu stăpânire de sine și promptitudine.

După ce în septembrie 2022 a oprit pentru a acorda primul ajutor victimelor unui autobuz răsturnat, zilele trecute și-a demonstrat, din nou, calitatea de salvator.

Aflat în concediu, indreptandu-se spre casă, a fost martorul unui accident rutier, a cărui victimă a fost un biciclist. Acesta a fost acroșat de un autovehicul, prăbușindu-se pe caldarâm.

Publicitate

Adrian nu a trecut nepăsător, a oprit mașina îndată și s-a îndreptat către biciclistul accidentat.

Locul accidentului fiind aproape de spitalul județean, la fața locului se afla în trecere și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, însă fără cadre medicale, fiind destinat transportului de pacienți. Împreună cu echipajul SAJ, Adrian a liniștit biciclistul, asigurându-l că este pe mâini bune și că totul va fi bine.

În timp ce acorda primul ajutor victimei, Adrian a sunat și la dispeceratul 112, oferind informații suplimentare, pentru ca aceștia să știe exact ce fel de echipaj de prim-ajutor să direcționeze la fața locului.

A rămas la fața locului până la sosirea echipajului SMURD, l-a predat acestuia, fiind convins de faptul că, colegii lui ii vor acorda în continuare cele mai bune îngrijiri, iar transportul la spital se va efectua în cel mai scurt timp posibil.

Felicitări pentru simțul civic și compasiunea pe care le dovedești de fiecare dată! Ești un adevărat salvator!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes