Connect with us
Publicitate

Turism

Salvamontul împarte pliante cu regulile care trebuie respectate pe munte pentru că pe poteci şi pe pârtii sunt tot mai multe accidente

Publicat

pe

Chiar dacă sezonul rece a venit mai târziu, iar numărul turiștilor care au urcat pe munte pentru zăpadă a scăzut simțitor, accidentările nu au fost puține. Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu, a explicat că printre cauzes se numără lipsa de antrenament, dar și faptul că unii turiști nu își ajustează legăturile de schi

Publicitate

Am înregistrat între 30 și 70 de accidente la nivel național pe zi, iar în zona Pioana Brașov au fost între 4 și 10 accidente, dar am avut locații în țară în care s-a ajuns și la 10- 15 accidente zilnic. Iar jumătate dintre ele au fost trimise cu ambulanța la spital, deci vorbim aici de fracturi de membre inferioare, de bazin, chiar fracturi de coloană. Decese s-au înregistrat doar în zona alpină, și amintim aici evenimentul de acum câteva zile de pe Valea Jepilor din Bucegi, cu cei doi alpiniști care au căzut pe o diferență mare de nivel.„, a declarat Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu pentru adiomures.ro.

Pentru a preveni accidentările, Serviciul Național Salvamont a distribuit 150 de mii de fluturaşi care conțin sfaturi utile. Pliantele au fost împărțite caselor de vânzare a biletelor pentru telecabine, telegondole şi telescaune, centrelor de închiriere a echipamentelor, precum și hotelurilor și punctelor de informare turistică din toata ţara.

Încercăm să venim în întâmpinarea turiștilor, să le dăm cele mai bune sfaturi, răspundem atunci când ne solicită sfatul cum să meargă pe munte. Dar ne-am gândit că ar fi bine să facem o campanie pein care să distribuim circa 150 mii de fluturași, pe care oamenii să îi păstreze în buzunar și pe ei să găsească câteva informații despre comportametul și măsurile pe care trebuie să le ia pe munte. Precum și sistemul de telefonie prin care putem fi contactați, fie pentru informații, fie pentru a ne anunța evenimente pe munte.„, spune Sabin Cornoiu.

Publicitate

Meteorologii anunţă că riscul de avalanşă a apărut în toate masivele din România, cel mai ridicat fiind în masivele Făgăraş şi Bucegi, de gradele 2 și 3. Ca atare, Salvamont recomandă turiștilor să mai aștepte câteva zile pentru a urca pe munte.

Sursa: radiomures.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes