Turism
Salvamontul împarte pliante cu regulile care trebuie respectate pe munte pentru că pe poteci şi pe pârtii sunt tot mai multe accidente

Chiar dacă sezonul rece a venit mai târziu, iar numărul turiștilor care au urcat pe munte pentru zăpadă a scăzut simțitor, accidentările nu au fost puține. Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu, a explicat că printre cauzes se numără lipsa de antrenament, dar și faptul că unii turiști nu își ajustează legăturile de schi
„Am înregistrat între 30 și 70 de accidente la nivel național pe zi, iar în zona Pioana Brașov au fost între 4 și 10 accidente, dar am avut locații în țară în care s-a ajuns și la 10- 15 accidente zilnic. Iar jumătate dintre ele au fost trimise cu ambulanța la spital, deci vorbim aici de fracturi de membre inferioare, de bazin, chiar fracturi de coloană. Decese s-au înregistrat doar în zona alpină, și amintim aici evenimentul de acum câteva zile de pe Valea Jepilor din Bucegi, cu cei doi alpiniști care au căzut pe o diferență mare de nivel.„, a declarat Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu pentru adiomures.ro.
Pentru a preveni accidentările, Serviciul Național Salvamont a distribuit 150 de mii de fluturaşi care conțin sfaturi utile. Pliantele au fost împărțite caselor de vânzare a biletelor pentru telecabine, telegondole şi telescaune, centrelor de închiriere a echipamentelor, precum și hotelurilor și punctelor de informare turistică din toata ţara.
„Încercăm să venim în întâmpinarea turiștilor, să le dăm cele mai bune sfaturi, răspundem atunci când ne solicită sfatul cum să meargă pe munte. Dar ne-am gândit că ar fi bine să facem o campanie pein care să distribuim circa 150 mii de fluturași, pe care oamenii să îi păstreze în buzunar și pe ei să găsească câteva informații despre comportametul și măsurile pe care trebuie să le ia pe munte. Precum și sistemul de telefonie prin care putem fi contactați, fie pentru informații, fie pentru a ne anunța evenimente pe munte.„, spune Sabin Cornoiu.
Meteorologii anunţă că riscul de avalanşă a apărut în toate masivele din România, cel mai ridicat fiind în masivele Făgăraş şi Bucegi, de gradele 2 și 3. Ca atare, Salvamont recomandă turiștilor să mai aștepte câteva zile pentru a urca pe munte.
Sursa: radiomures.ro
-
Evenimentacum 2 zile
Corupţie în Poliţia Braşov. Percheziţi la 6 oameni ai legii şi două sedii de Poliţie
-
Fapt diversacum 2 zile
Ce taxă plateau pe vremuri negustorii la târgul din Piața Sfatului?
-
Fapt diversacum 2 zile
VIDEO / Imagini savuroase, la Sanctuarul Libearty din Zărnești. Doi urși au fost filmați în timp ce se jucau în zăpadă
-
Evenimentacum 2 zile
Un individ care a încercat să răpească o fetiță, pe o stradă din Sfântu Gheorghe, este căutat de poliție. Oamenii legii i-au făcut portretul robot
-
Fapt diversacum 2 zile
VIDEO / Imagini de colecţie! Cum prezenta propaganda comunistă, în 1967, deschiderea restaurantului Coliba Haiducilor din Poiana Brașov: „Specialitățile casei: vânatul și puiul fript în sabie”
-
Economicacum 2 zile
FOTO / Compania care ridică Sală Polivalentă din Braşov: „Utilajele și muncitorii noștri continuă munca pentru ca românii să aibă parte de cea mai modernă sală polivalentă”
-
Administrațieacum 2 zile
Pasaje noi pe Drumul Național 1, la Câmpina și Balotești. Ce alte proiecte au în plan reprezentanții CNAIR
-
Socialacum o zi
Motivarea instanţei pentru medicul braşovean Sorin Baloş, care a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Judecătorii vorbesc despre „flagelul mitei”